Ännu brittsommar!

Hejsan alla bloggdiggare! I dag är det fredag och helgen är snart här. Vädret är riktigt skapligt och brittsommaren får gärna hålla i sig ett tag till. Jag skall försöka att motivera mig att putsa fönster i helgen. Det är en förbaskat tråkig sysselsättning, men jag har tröttnat på att se alla skitstrimmor på fönsterglaset när solen lyser. Dessutom är de inte putsade sen i november förra året så det är väl dags nu. Gräset behöver klippas så det får jag väl också samla kraft till. Det positiva med detta helgjobb är när man är färdig och kan pusta ut med en kall go öl. Då känner man att livskraften återvänder i kroppen. Nu närmast är det snart dags att ge sig av till jobbet för veckans sista pass.

Nu tänkte jag ge er läsare en liten fråga. Med anledning av den borgerliga valsegern i landet undrar jag om det är någon som kan förklara för mig hur sänkta ersättningar för sjuka och arbetslösa skall få fart på landets arbetsmarknad, som de borgerliga tror? De som redan har det kärvt skall få ännu sämre köpkraft. Ännu har ingen lyckats att förklara detta. 

Nej nu skall jag börja göra mig i ordning för avfärd till jobbet. Ha det gött alla!
Bosse 

Valet närmar sig!

Hejsan alla bloggdiggare! I dag är det lördag och det är ganska hyfsat väder ute. Min influensa börjar bli lite bättre men huvudvärken vill inte ge med sig riktigt. Men det är skönt att känna sig lite piggare i alla fall. Det är tydligen ganska många som blivet dåliga den senaste tiden. Men det är väl så att det finns mycket virus och annat skit i luften nu. Klär man sen inte på sig ordentligt utan kyler ner sig så är förkylningen ett faktum.

Till en helt annan sak nu. Ingen kan ju ha missat att det är valtider nu. Söndagen den 17/9 är den magiska dagen. Det jag är mest intresserad av är om de rasistiska partierna får den framgång som tippats. Dessa mörkermän sätter en svag grupp mot en annan, exempelvis flyktingar mot fattigpensionärer. Detta utspel gillar tydligen en hel del människor. Det är framförallt lågutbildade personer som faller för rasistpartiernas lockrop. Det är tråkigt att dessa människor inte har ork eller lust att lite noggrannare sätta sig in i vad dessa partier står för. Den största paradoxen när det gäller dessa partier är väl ändå att de hyllar lag och ordning samtidigt som många av dess främsta företrädare har grova brottsliga handlingar bakom sig. Det krävs en kraftsamling utav de andra partierna för att hålla dessa mörkermän borta från beslutsrummen. Det blir säkert blocköverskridande lösningar i många kommuner och alla demokratiska medel är tillåtna för att hålla rasistpartierna utanför makten.

Nej nu skall jag vila en stund och sen gå en runda med hunden. Man måste röra sig lite trots att man känner sig lite hängig. Ha det gött alla så hörs vi snart igen.

Bosse

Inte kul med influensa!

Hejsan alla bloggdiggare! I dag är det tisdag och det är skapligt väder men ganska blåsigt. Själv har jag åkt på en rejäl influensa så nu liknar jag Rudolf med röda mulen. Det känns tungt att bara röra sig så det är ganska deppigt för närvarande. Gräset behöver klippas, huset målas färdigt. Men det får vara som det är. Jag kan inte trolla och den sista målningen får väl vänta tills våren om jag inte hinner innan.

Nej nu skall jag gå och lägga mig och vila lite. Förhoppningsvis har huvudvärken släppt när jag vaknar. Ha det gött alla så hörs vi snart igen.

Rudolf med röda mulen

Nu är snart hösten här!

Hejsan alla bloggdiggare! Nu är jag ute i etern igen efter ett litet uppehåll. Huvudet känns tung som en medicinboll men för övrigt är det helt okej. Jag har jobbat några nätter och det i kombination med att jag passar en hund som inte vill vara tyst när jag skall sova, det gör att huvudet känns ganska tungt just nu. Men man skall inte gnälla så mycket. Nu är det ju helg och man kan ta igen sig lite.

Jag har däremot svårt att förlika mig med tanken att hösten kryper allt närmare. Det blir mörkare och kallare och snart är den "förbannade" vintern här. Vintern är mitt hatobjekt nummer ett. Tänk om man i alla fall kunde resa bort över julen och slippa denna eländiga helg. Men det sker bara i mina fantasier. Tur att man i alla fall kan fantisera, annars hade man väl blivit tokig. Så jag kan lätt sammanfatta julen med två ord, nämligen "fy tusan".

Nej nu har jag gnällt färdigt för i dag och nu är det dags att gå ut med hundarna. Ha det gött allesammans så hörs vi snart igen.

Bosse