Snö i massor!

Hejsan alla bloggdiggare! Jag har haft en hektisk period de senaste dagarna och har inte hunnit eller haft tillräcklig inspiration att skriva i bloggen. Men nu är jag tillbaka i etern igen. Snön har vräkt ner här de senaste dagarna och jag har skottat snö utav bara katten. Det positiva är ju att jag har fått både styrketräning och förbrännt fett. Man får se det goda i situationen.

I morgon är det nyårsafton och ett antal ungdomar skall bli av med sina fingrar eller annat på grund av de räliga smällarna. När jag var ung var jag också minst sagt vådlig i mitt hanterande av smällarna. Men jag hade tur och fick inga bestående skador. Numer har jag förhoppningsvis blivit lite klokare och jag är en stark motståndare till smällarna i dag. Raketer kan väl vara fint att titta på men då skall det vara en organiserad uppskjutning då alla säkerhetsaspekter är tillgodosedda. Men verkligheten ser inte ut så. Akuten kommer att få fullt upp på natten. 

Om jag inte hinner skriva något i morgon vill jag passa på att önska alla ett gott nytt år 2006. Nya utmaningar väntar. Det kan kanske vara på sin plats med ett visdomsord så här de sista timmarna på året. Det lyder: Visst kan livet ibland vara ett rent hellvete. Men alternativet är garanterat ännu sämre.

Ha det gött alla så hörs vi snart igen!
Bosse  

Vintern är här på allvar!

Hejsan alla bloggdiggare! I dag är det tisdag och julen är över. Skönt tycker jag. Men i stället har vintern kommit på allvar. Snön har vräkt ner och både under onsdagen och torsdagen väntas det fortsätta. På torsdagen skall det även blåsa upp. Fy tusan vilket väder! Ungarna tycker säkert att det är kul, men som bilförare kan man hålla sig för skratt. Men det är inte mycket att göra åt. Vädret är som det är. Men ta det lungt på vägarna. Även om ni skulle komma för sent till något är det bättre än att inte komma fram alls.

Ha det gött alla och till småbarnsföräldrar vill jag bara säga att passa på nu när det är snö att umgås ordentligt med era barn. Åk till någon backe och åk pulka. Ta gärna med varm chocklad och lite mackor med gott pålägg. Det är mysigt, jag lovar. Än en gång ha det gött alla!
Bosse

Ett år efter flodvågskatastrofen!

Hejsan alla bloggdiggare! I dag är det måndag och annandag jul. Det har snöat och marken är vit. Jag är visserligen inte förtjust i snö men nu över jul och nyår kan det gärna få komma lite. Bara det inte töar och blir slask.

I dag är det exakt ett år sen vi fick lära oss ett nytt ord, nämligen tsunami. Det är japanska och betyder flodvåg. Många semesterfirande var i de aktuella områdena och alla blev tagna med överraskning. Plötsligt försvann vattnet vid strandkanten och många undrade vad som var på gång. Plötsligt såg de en hägring, trodde de. Det såg ut som en vägg där ute på havet. Och den kom bara närmare och närmare. Vissa insåg faran och flydde iväg från stranden. Andra blev helt paralyserade och bara stod kvar och tittade. Några hade kameror eller filmkameror med sig och dokumenterade händelsen. Många hotell och andra hus fanns i närheten. I dessa byggnader fanns det också många människor. Plötsligt kom jättevågen in på land och krossade allt som var i vägen. Människor sköljdes med och de flesta överlevde inte. Människor hade flytt in i hotellen och andra byggnader. Men vattenmassorna hittade dessa människor också och många sköljdes med och krossades. Det var en kaotisk situation.

Jag hade själv en bekant som dog i vattenmassorna. Hans kropp hittades aldrig och jag lider i dag med hans familj. Jag kan bara tänka själv hur jag skulle mått om mina barn varit offer för denna jättevåg. Jag ryser vid tanken. 

Nej nu får jag rycka upp mig. Det är trots allt helg och vi skall snart äta lite gott och rå om varandra. Det hoppas jag alla ni också gör. Tänk på att livet är kort och för vissa blir livet betydligt kortare än man anat.

Ha det gött alla!
Bosse 

Juldagen på jobbet!

Hejsan alla bloggdiggare! I dag är det söndag och dessutom är det ju juldagen. Den "firar" jag genom att jobba 12 timmar med början 06.00 på morgonen. Nåväl, när jag kommer hem väntar lutfisk och mycket senapssås. Jösses vad gott det är med senapssås. Lutfisken i sig är ingen höjdare, men i samband med såsen blir det en riktig delikatess. Ett par nubbar också så är middagen perfekt.

När jag körde till jobbet körde jag förbi Trolle Ljungby kyrka som ligger vid slottet. Där skulle julottan börja klockan 06.00 och det hade samlats en hel del folk. Det är faktiskt mysigt att gå på julotta, men det är ganska många år sen jag var på julotta senast. Det är ju så tidigt och jag är ingen morgonmänniska.

Nej nu får jag väl jobba lite också så Nymölla tjänar lite mer pengar. Ha det gött alla och en fortsatt trevlig jul önskar jag er alla!
Bosse

Julen är inte glädjens högtid för alla!

Hejsan alla bloggdiggare! I dag är det torsdag och det har varit mulet hela dagen. Men för många människor är det ännu mera mulet inombords nu när julen kommer. Jag tänker på alla ensamma människor som i bästa fall tittar ut genom sitt köksfönster i lägenheten och suckar tungt över sin ensamhet. I värsta fall har de ingenstans att bo över huvud taget. Sen har vi alla kvinnor som blir misshandlade och kanske våltagna av "Gubbslem" som gör att det snart är legitimt att kalla alla av det manliga könet för hustrumisshandlare och äckel i största allmänhet. Jag vill inte ha det så här. För hellvete gubbar vi skall tvärtemot se upp till kvinnan. Tänk vilket elände hon går igenom när hon föder barn t.ex. Hade det varit vi gubbs som fött hade smärtlindringen varit 100 procent, garanterat. Vi har i största allmänhet lägre smärttröskel än kvinnor.

Nåväl, tillbaka till julen nu. Det finns så många skenheliga människor i vårt samhälle. Många av dem är religösa och det borde betyda att de skall hjälpa sin nästa precis som Jesus gjorde och predikade om enligt bibeln. Men de bara rynkar på näsan och går förbi om en uteliggare kommer i deras väg.

Detta skickar jag med till er alla som en julhälsning. Tänk och handla efter det kärleksbudskap som jesus stog för så får vi en mycket bättre värld.

Ha det gött alla och som sagt behandla andra som ni själva vill bli behandlade!
Bosse

Tufft klimat i Ukraina!

Hejsan alla bloggdiggare! Det har precis blivet onsdag och jag sitter framför min terminal på jobbet. Jag fick SMS från en tjej jag känner i Ukraina under tisdagen. Hon är 19 år och undervisar yngre barn i engelska. Hon har lyckats få ganska många elever och det verkar gå bra för henne. Hon brukar oftast undervisa eleverna hemma hos någon av eleverna. Under tisdagen skulle hon till en elev och undervisa henne i hemmet. Där hemma var förutom eleven också elevens pappa. Han visade sig vara en riktig gris. Han försökte få Milana, som hon jag känner heter, att följa med honom in i sovrummet. Vad han ville göra där kan ni säkert förstå. Hade det varit i Sverige hade han blivet polisanmäld direkt. Så fungerar det inte i Ukraina. Där hade en polisanmälan enbart gjort det ännu värre för Milana. Nu lyckades hon klara sig ur knipan för denna gången. Men hon måste ha pengarna som hennes undervisning inbringar och det betyder att hon måste tillbaka till huset nästa vecka. Stackars tjej! Hade jag kunnat hade jag åkt dit och slått gubbäcklet sönder och samman. Nu kan jag bara hoppas att hon inte råkar illa ut. Det är tufft att leva i Ukraina med mycket brottslighet och annat skit som vi här hemma i vår skyddade verkstad inte har en aning om.

Därför hoppas jag att ni som läser detta vill hjälpa till för att göra livet lite drägligare för alla dessa ungdomar som riskerar att råka väldigt illa ut i Ukraina. Om ni vill veta hur ni kan hjälpa så ta gärna kontakt med mig. Jag har emailadress:
[email protected]  Ni kan också nå mig på telenummer 0709/428179.

Ha det gött alla och stressa inte ihjäl er till julen.
Bosse

Domedagsprofeter älskar sitt skvaller!

Hejsan alla bloggdiggare! I dag är det söndag och det är ganska kallt ute. Men ingen snö har kommit och det är jag glad för. Men det är väl bara en tidsfråga tills det vita eländet dimper ner på backen.

I dag tänkte jag ta upp ett intressant fenomen. Dessa domedagsprofeter som älskar att sprida rykten som är mer eller mindre falska. Jag hörde t.ex. för någon vecka sen att mitt jobb skulle läggas ner om 4 år. Det var någon som berättat detta för någon annan som sen fört det vidare. Till sist hade ryktet nått min fabror som berättade det för mig. Var ryktet kommit ifrån vet jag inte. Men vad jag vet är att det inte är sant. Däremot finns det andra enheter i vår koncern som ligger illa till. Det har vi blivet informerade om. Och vi på Nymölla får en massa mer att göra nu som dessa hotade bruk tidigare haft. Sådan är kapitalismen. Den enes bröd den andres död. Hemskt är det men sådan är vår verklighet.

Ett annat exempel är att saker som kan vara delvis sanna sen förstoras och den drabbade är helt maktlös. Det går inte att värja sig emot eftersom det finns så många olyckskorpar som gottar sig åt andras olycka. Deras "sanning" är den definitiva sanningen. Den drabbade kan råka väldigt illa ut och konsekvenserna kan bli ohyggliga för den drabbade. Ett gott råd till dessa domedagsprofeter är att tänka efter före, inte efter ni spridit ut en massa osanning. Ni kan skada folk något oerhört.

Nu är det snart jul och för de som är kristna borde Jesus kärleksbudskap vara den viktigaste ingrediensen för sättet att handla mot sin nästa. Detta kärleksbudskap borde förresten alla, troende eller inte, följa. Då hade vår värld sett mycket bättre ut. 

Ha det gött alla och stressa inte för mycket nu till jul!
Bosse 

Slut på dagen julhets!

Hejsan alla bloggdiggare! I dag är det lördag och jag har tillbringat en del av den i Kristianstad i innerstan. Fy för den lede vill jag bara säga. Att folk kan bli så galna bara för att det närmar sig jul, det trodde jag inte. Jag vill påstå att det rent av är hälsovådligt att vara i stan nu innan jul. De som har högt blodtryck riskerar att ramla av pinnen med all hets. Den som inte har det riskerar livhanken genom att folk går utan att se. De skulle mycket väl kunna preja en så man ramlar och sen gå rätt över en. Nej jag vill bara säga en sak: "Fan vad jag hatar julen". Så var det sagt. Nu sitter jag vid köksbordet med min Laptop framför mig och skriver i min blogg. Vid min sida finns också ett glas god irländsk whiskey. Bättre medicin mot julhets finns inte.

Ha det gött alla och tänk på att det finns ett liv efter jul också. I alla fall om man inte är gris och blivet av med skinkan.
Bosse

Läggdags!

Hejsan alla bloggdiggare! Det har precis blivit fredag och jag känner mig ganska pömsig. Jag har jobbat till 22.00 och sen har jag tittat lite på tv innan jag satte mig framför datorn. Det närmar sig jul med stormsteg och det är inget jag trivs med alls. Det är väl den helg jag helst vill hoppa över. När barnen var små var det väl en sak. Men nu är de stora och julen är inte lika viktigt längre. Men det skall stökas och handlas och jäktas som vanligt. Nu till helgen skall jag jaga julgran, sätta upp julgardin, städa lite och plocka fram alla julsaker som ligger i garaget. Jag måste också jaga de sista julklapparna m.m. Vi skall (fira) julen på lillejulafton eftersom jag jobbar 12-timmarspass både julafton och juldagen. Men det tycker jag bara är skönt. Sen blir det firande igen på annandagen. Däremot är jag ledig över nyår och då blir det en rejäl fest här hemma. Det tycker jag skall bli mycket trevligt. Det allra bästa med nyår är att julen är över och man kan börja koppla av igen. Men snart är våren här och då skall jag börja måla hus, både utvändigt och invändigt. Dessutom skall jag renovera kökslådor m.m. Sen är det ju allt utejobb i trädgården som kommer med våren. Men man får ta en sak i taget, och nu först skall jag gå och lägga mig.

Ha det gött alla!
Bosse

Ännu en dag på jobbet!

Hejsan alla bloggdiggare! I dag är det onsdag och jag befinner mig på jobbet fram till 22.00. Roligare har man väl haft det men det får väl gå. Alternativet med arbetslöshet är ju betydligt värre. Det sägs ju upp folk till höger och vänster. Vinstmaximering är en term som företagen använder sig av mer och mer. De sätter upp ett mål hur mycket vinst företaget skall göra nästgående år, t.ex. 100 miljoner kr. Sen går de (bara) med 80 miljoner i vinst. Då har de plötsligt gått med 20 miljoner i förlust. Djävla räknenissar! Sen blir det legitimt att sparka lite folk. Fy fan!  Det är kapitalismen i ett nötskal.

Nej nu får jag väl göra lite nytta på jobbet också så företaget går med lite mera vinst. Ha det gött alla!
Bosse

Kallare igen efter en varm solig dag!

Hejsan alla bloggdiggare! I dag är det måndag och det har varit riktigt kanonväder. Synd att man behöver jobba istället för att kunna njuta av vädret. Men det är den fattiges lott. Nåväl man skall inte klaga. Jag har i alla fall ett jobb som är helt acceptabelt. Men om jag återgår till vädret har det blivet ganska kallt på kvällen. Men det är väl bara som det skall vara vid denna årstiden. Efter en molnfri solig dag kommer en kall natt. Nu skall jag sätta mig framför dumburken ett tag och koppla av. Ha det gött alla så ses vi snart igen!
Bosse

En tur med hojen!

Hejsan alla bloggdiggare! I dag är det lördag och vädret är lite kallt men annars är det skapligt. Det är torrt på vägarna. Därför passade jag på att ta en tur med hojen i dag. Det blev väl en 3 mil ungefär. Hojen har ju kåpa som jag sitter skyddad bakom och har man sen varma kläder funkar det bra. Det var riktigt roligt att ta en tur.

Nu skall jag snart börja med middagen. Det blir ungersk köttgryta med ris i dag (gulasch). Det var ett tag sen jag åt det och det är förbaskat gott. Så det är bara att börja bryna köttbitarna och skala och hacka löken (min favoritsysselsättning) som skall vara i. Därför önskar jag er alla en trevlig fortsättning på lördagen så ses vi snart igen. Ha det gött alla!
Bosse 

Jag och hunden vid matbordet!

Hejsan alla bloggdiggare! i dag är det torsdag och vädret är mulet men inget regn. Jag har precis lagat lite middag som jag sitter och äter nu samtidigt som jag skriver. Min fru skall på franskaundervisning och är inte hemma förrän senare. Så därför sitter jag och min hund ensamma vid köksbordet. Hon tittar bedjande på mig just nu och undrar om hon inte skall få en smakbit snart. Det är väl klart att hon skall få. Hon är ju också en familjemedlem. Så nu slutar jag för i dag och önskar alla en trevlig fortsättning på dagen. Ha det gött alla!
Bosse

Tråkigt väder = läsväder!

Hejsan alla bloggdiggare! I dag är det tisdag och det är mulet och tråkigt väder. Men då kan man ju passa på att läsa en bra bok i stället. Enda problemet är att jag precis läst ut en kanonbok. Nu måste jag ta mig till biblioteket för att leta efter en ny bok som är minst lika bra. Det är inte lätt, men jag skall göra ett försök. Den bok jag precis läst ut heter Kvinna i grönt och är skriven av en isländsk författare som heter Arnaldur Indridason. Han har skrivet tre böcker i denna serie, varav denna är bok nummer två. Den första heter Glasbruket och den senaste heter Änglarösten. Den har jag reserverat på biblioteket, men det är lite kö så jag får vänta ett tag på den. Tills dess får jag försöka leta upp något annat att läsa.

Nu har jag samlat tillräckligt med kraft för att ta mig ur stolen och bege mig ut i skitvädret. Ha det gött alla så hörs vi snart igen.
Bosse

En arbetsnatt till, sen frivecka!

Hejsan alla bloggdiggare! I dag är det söndag och vädret är som en typisk svensk vinter, d.v.s. regn och grått. Men jag bryr mig inte för jag har sovit halva dagen. Sen skall jag iväg till jobbet för ett 12-timmars pass. Men efter det väntar en skön frivecka. Visserligen har jag som oftast en hel del att göra på friveckan, men jag behöver inte köra till jobbet. Men nu skall jag börja förbereda allt innan det är dags för avfärd. Därför önskar jag alla en skön söndagskväll. Ha det gött alla!
Bosse 

Natt på Nymölla

Hejsan alla bloggdiggare! Klockan är 3.55 natten mellan fredag och lördag. Jag sitter framför min terminal på jobbet och försöker hålla mig vaken. Men det har gått över förväntan, måste jag säga. Det är två timmar kvar innan det är dags att åka hem och "nanna kudde". Jag får väl önska er alla en trevlig lördag. Ha det gött alla!
Bosse 

Tillbaka från Dublin!

Hejsan alla bloggdiggare! Så var man då till baka i gamla Svedala igen. Jag har haft en underbar tid i Dublin. Människorna är mycket trevliga och hjälpsamma där. Pubarna och musiken är jättemysiga. Kort sagt, det var en kanonvistelse. Men allt har en ände (utom korven som har två) så nu är jag tillbaka. Men nu skall jag börja på middagen. Är riktigt hungrig efter arbetet. Så därför säger jag bara ha det gött alla så hörs vi snart igen.
Bosse