Nu har snön kommit!

Hejsan alla bloggdiggare! I dag är det lördag och när man tittar ut genom fönstret ser man att det har snöat i natt. I morgon bitti är det avfärd till Kastrups flygplats för vidare färd till Dublin. Nu får jag skynda mig för att få allt i ordning innan avfärd. Därför önskar jag alla en trevlig helg och på återseende när jag återkommit till gamla svedala. Ha det gött alla!
Bosse

Snart helg!

Hejsan alla bloggdiggare! i dag är det torsdag och vädret är lite mildare. Jag har ett arbetspass kvar denna vecka sen är det dags att packa väskan för avfärd till Dublin. Vi åker på söndag morgon från Kastrup så det gäller att vakna före tuppen den morgonen. Sen är vi där till på onsdag. Skall bli kul att träffa min dotter Lisa. Hon trivs mycket bra i Dublin och skall stanna där till sommaren 2006.

Men nu får jag kolla till maten lite. Det blir Lasagne och grönsaksblandning i dag. MUMS! Jag är riktigt hungrig.

Ha det gött alla så hörs vi snart igen!
Bosse

Eldar för fullt i kakelugnen!

Hejsan alla bloggdiggare! I dag är det onsdag och jag skall jobba natt. Men innan det är det dags för ett vattengympapass. Den bästa träning man kan tänka sig.

Det är fortfarande kallt som tusan! Jag eldar i kakelugnen så mycket det går och värmen börjar komma i huset nu. Det var bara 17 grader när jag började. HY!

Nu skall jag börja förbereda mig för avfärd till vattengympan.

Ha det gött alla!
Bosse

En ledig dag, Skönt!

Hejsan alla bloggdiggare! I dag är det måndag och jag har varit ledig från jobbet. Det var skönt att ladda batterierna efter helgpassen. Snart skall jag åka och titta på en begagnad cykel till min dotter. Den skall hon få i julklapp.

Nu ropar min fru att det är dags att köra. Då är det väl bara att lyda!

Ha det gött alla!
Bosse

På jobbet en söndag!

Hejsan alla bloggdiggare! I dag är det söndag och jag har precis luskat ut hur jag kommer ut på nätet från min terminal på jobbet. Jag har ca. en timme kvar innan min arbetsdag är slut. Det skall bli skönt att få sovmorgon i morgon. Jag har lite jobb kvar att utföra så jag får önska er en trevlig kväll och ha det gött alla!
Bosse

Lördag och ett tolvtimmarspass till!

Hejsan alla bloggdiggare! I dag är det lördag och jag har precis kommit hem från jobbet. Jag är ganska seg, minst sagt. Men det blir förhoppningsvis tidigt sänggående. Jag har ett tolvtimmarspass till i morgon som skall genomlidas. Men sen kan jag sova lite längre på mådagen. Men nu skall jag äta och titta lite på tv.

Ha det gött alla!
Bosse

Vintern är här!

Hejsan alla bloggdiggare! I dag är det fredag och jag har precis kommit hem från jobbet. Jag är faktiskt betydligt piggare än jag trott. Jag skall ta och springa en runda snart. Sen kan man äta en god fredagsmiddag utan dåligt samvete.

Det är kallt som tusan ute men solen är i alla fall framme och hedrar oss med sin närvaro. Nej nu får jag sätta fart om jag skall ut och springa. Annars kanske jag tappar lusten.

Ha det gött alla!
Bosse

Kallt men skönt promenadväder!

Hejsan alla bloggdiggare! I dag är det torsdag och det är kallt ute. Men jag och hunden har tagit en rejäl promenad i dag och rör man bara på sig är det riktigt skönt ute. I morgon börjar mina mardrömspass på jobbet. Tre stycken förmiddagspass på raken, varav lördag och söndag är tolvtimmarspass. Men det är bara att bita ihop. Man är härdad vid detta laget. Jag har jobbat på Nymölla i över 17 år. Man börjar snart bli en institution där. Men samtidigt trivs jag på något konstigt vis där. Bra arbetskamrater, bra arbetstider (om man bortser från förmiddagspassen). Jag skulle inte klara av att jobba dagtid. Jag behöver vara ledig på dagtid och att gå upp tidigt varje morgon ger mig gåshud. FY TUSAN! Nej skiftjobbet passar mig som handen i handsken. Nej nu skall jag städa färdigt. Jag tog en paus för att kunna delge er mina tankar för i dag.

Ha det gött alla!
Bosse

Härligt trött efter vattengympa!

Hejsan alla bloggdiggare! I dag är det onsdag och det är kallt ute. Det var lite "kasebana" här och där i morse när jag körde hem från jobbet. Men dubbdäcken är på och det hjälper en del. Inom kort kan vi säkert läsa i tidningen om halkolyckor i trafiken. Folk lär sig aldrig. De blir lika överraskade varje höst när den första halkan kommer.

Jag har precis kommit hem från vattengympa. Denna motionsform rekomenderar jag varmt. Tar man i ordentligt är man rejält slut efter passet. Man tränar i princip alla muskler och skaderisken är nästan noll. Nej nu skall jag ta lite kaffe och ett äpple och koppla av lite framför dumburken.

Ha det gött alla!
Bosse

Snart dags för ett nattpass!

Hejsan alla bloggdiggare! I dag är det tisdag och om 2,5 timmar är det dags för jobb. Men lite fika och lite tv-tittande hinner jag med innan. Nu verkar vintern snart komma. Det skall bli kallt och kanske det blir snö också. Det är jag inte intresserad av. Men vädergudarna skiter i vad jag tycker. Höststormen som härjat längre norrut verkar vi i alla fall klara oss ifrån. Alltid något!

Grannfamiljen kom precis hem från en tur till Spanien. De har varit och hälsat på sin dotter som vistas i Valencia. Man blir lite avis, men vädret hade inte varit bättre än här hemma, så det lindrar avundsjukan något :-).

Nej nu skall jag fika lite och kolla på Rapport. Ha det gött alla!
Bosse

Helgen snart över!

Hejsan alla bloggdiggare! I dag är det söndag och vädret har varit riktigt fint. Solen har visat sig och det har nästan varit vår i luften. Jag har kört en runda med min hoj i dag. Sen har familjen varit ute på långpromenad också. Det var riktigt skönt. Efter det kunde man med gott samvete ta en bit tårta som min fru hade bakat. Jag fick även present av min äldsta dotter på fars dag. Min andra dotter som är i Dublin ringde för en stund sen och önskade mig en trevlig fars dag. Ungarna kommer tydligen fortfarande ihåg sin odräglige farsgubbe! Det känns ganska skönt.

Nu skall jag sätta mig framför dumburken ett tag. Jag skall jobba natt i morgon så man kommer nog inte i säng förrän sent i natt. Ha det gött alla!
Bosse

Snart fars dag!

Hejsan alla bloggdiggare! I dag är det lördag och det har börjat regna för en stund sen. I morgon är det fars dag. Denna dag har väl tillkommit för att våra handlare skall kunna tjäna mer pengar. Men vi kan alltid göra denna dag till något positivt. Att hela familjen träffas är ju alltid trevligt och lite god mat och lite god dricka är ju trevligt. Synd bara att min ena dotter inte kan komma. Hon är ju i Dublin, men¨å andra sidan skall jag ju snart åka dit och träffa henne. Jag längtar!

Nu är det snart dags för mat så jag önskar er en trevlig lördagskväll. Ha det gött alla!
Bosse

Snart dags för sista arbetspasset denna veckan!

Hejsan alla bloggdiggare! I dag är det fredag och det är riktig höst ute. Regn och elände. Men på jobbet är det samma väder året runt. Kan visserligen bli lite varmare på sommaren men annars är den enda ljuskällan alla lysrör i taket. Men en sådan här dag är det skönt att arbeta inomhus. Jag får önska er en trevlig fredag och ha det gött alla!

Bosse


Snart helg!

Hejsan alla bloggdiggare! Det är torsdag ytterligare 50 minuter. Vädret har varit bra ända till i kväll. Nu regnar det och det är typiskt höstväder. Jag har en eftermiddag till att jobba denna vecka. Sen är jag ledig till måndag natt. Det skall bli skönt med lite ledigt.

Snart är det dags att börja förbereda för min Dublinresa.Jag och min fru skall åka och hälsa på min dotter och sova över där 3 nätter. Det skall bli väldigt kul, både att träffa Lisa och att se Dublin. Vi kommer säkert att slinka in på en och annan pub också. Eftersom en av mina intressen är whisky skall jag passa på och köpa några flaskor eftersom den irländska whiskyn är den klart bästa, enligt mitt tycke. 

Nu skall jag sätta mig framför dumburken ett tag så att jag blir trött. Förra natten kom jag inte i säng förrän vid 3-tiden. Hoppas det blir lite tidigare i natt. Ha det gött alla!
Bosse
 

Hej alla glada nattsuddare!

Hejsan alla bloggdiggare! I dag är det onsdag men om 8 minuter slår det över till torsdag. I dag har jag varit mycket piggare. Jag gick inte upp förrän 09.30 i dag. SKÖNT! Jag är en riktig nattsuddare. Det skulle vara hur enkelt som helst för mig att vända dygnet. Men lite disiplin får man ju ha. Men får jag bara sova till 09.00 räcker det ledigt med 6 timmars sömn. Behöver jag däremot gå upp 04.30 kvittar det hur många timmar jag sover. Är lika trött ändå. Nu skall jag sätta mig framför dumburken ett tag och försöka bli trött så man kan lägga sig. Men jag ramlar säkert inte i bingen före 02.00. Ha det gött alla!
Bosse

Fortfarande trött!

Hejsan alla bloggdiggare! I dag är det tisdag och jag har jobbat mitt sista förmiddagspass för denna veckan. SKÖNT!! Jag hatar att gå upp tidigt. I morgon kan jag sova ut. Den chansen skall jag utnyttja. Jag känner mig rejält trött nu och skall snart lägga mig och läsa. Det är en skön sysselsättning. Därför säger jag nu att ni får ha det så bra alla. Ha det gött!
Bosse

En trött Bosse!

Hejsan alla bloggdiggare! I dag är det måndag och jag har nyss kommit hem från jobbet. Jag är lindrigt sagt trött efter gårdagens danmarksresa och dagens förmiddagspass. Därför önskar jag er en trevlig fortsättning på dagen och kvällen. Nu skall jag lägga mig och vila en timme innan det är dags att göra lite middag. Ha det gött alla!
Bosse

I dag skall jag vara lite kulturell!

Hejsan alla bloggdiggare! I dag är det söndag och vädret ser skapligt ut nu på morgonen. Jag skall snart bege mig till Danmark. Närmare bestämt ett konstmuseum lite utanför Köpenhamn som heter Arken. Där visas nu konst av den (i mitt tycke) mycket duktige konstnären Chagall. För 14 år sen var jag på Chagallmuseét i Nice. Då fängslades jag av det denna konstnär ville förmedla. Så det skall bli väldigt kul att återse. Vi skall väl handla lite också kan jag tänka. Affärerna har söndagsöppet så frugan vill väl kolla lite. 

Nej nu börjar det bli brådis! Ni får ha det så gött alla och ha en trevlig söndag!
Bosse  

Skitväder!

Hejsan alla bloggdiggare! I dag är det torsdag och vi har riktigt skitväder. Regn och elände. Men jag har varit upptagen hela dagen (och kvällen med). Jag har varit på samverkansmöte på jobbet. Det höll på ända till klockan var närmare 6. Sen var det iväg till nästa möte som var stormöte anordnat av Tjenobylkommittén. Det var ett intressant möte med bildvisning från sommarens läger samt brölloppsbilder från Ukraina. Dessutom en del information om olika saker härörande Ukrainaarbetet.

Nu har jag precis kommit hem och skall titta lite på dumburken.

Ha det gött alla!
Bosse

I dag är det fönsterputsning!

Hejsan alla bloggdiggare! I dag är det onsdag och det är disigt och grått väder. I dag är det dags för fönsterputsning. Det var meningen att jag skulle suga upp en massa löv med gräsklipparen men det är så vått i gräset att det inte går. Därför får jag ge mig på fönsterna i stället. Det blir inte särskillt ofta. Senast var nog i mars, om jag inte minns fel. Jag har inför detta "högtidliga" tillfälle införskaffat nya verktyg till putsningen. Så det kommer säkert att bli mycket bra resultat. Jag kan i alla fall inte skylla på redskapen om det blir ränder m.m. på rutorna.

Nej nu är jag peppad till tusen. Klart för drabbning!

Ha det gött alla!
Bosse

Trädgårdsarbete är förbaskat tråkigt!

Hejsan alla bloggdiggare! Det är tisdagskväll och jag skall snart sätta mig framför tv:n och kolla om det är något att titta på. Jag har hållt på med trädgårdsarbete i dag, bl.a. klippt ner en rosenhäck. Fy tusan vad det är tråkigt med trädgårdsarbete. Min åsikt är att det är bönder som skall hålla på och påta i jorden och jag är ingen bonde. Jag äger inte ens en lantmännenkeps! Nej jag och trädgårdsarbete är ingen lyckad kombination. Men är man så dum att man bor i ett villasamhälle så har man inget val. I alla fall inte om  man är lite rädd om grannsämjan. Och jag har faktiskt trevliga grannar.

Nu skall jag sätta mig framför dumburken och slöa lite. Ha det gött alla!
Bosse