FRIVECKA!!!!!!

Hejsan alla bloggdiggare. Nu är det måndag morgon och jag har precis kommit hem från jobbet efter helgarbetet. Nu har jag en skön frivecka framför mig. Jag har också en rälig rosenhäck framför mig som måste klippas. Det skall fixas denna veckan samt plocka väck löv och annat skit på tomten. Men först är det dags för lite skön sömn. Börjar känna mig riktigt pömsig nu. Ha det gött alla!
Bosse

Sängen väntar!

Hejsan alla bloggdiggare! Det är söndag morgon och jag har precis kommit hem från jobbet. Skall bli skönt att fälla ihop de blå snart. Det ser ut att bli en fin dag så jag får se till att gå upp i tid. Jag börjar jobba igen kl. 18.00 i kväll till 06.00 i morgon. Sen är det frivecka.

Jag tänkte passa på och göra lite reklam också. Vill ni ha en trevlig kväll på torsdagen den 3/11 skall ni bege er till Broby kl. 19.00. Då anordnar Tjernobylkommittén ett stormöte där alla är välkomna. Det blir bildvisning från sommarens läger samt bilder från ett bröllopp i Ukraina. Dessutom blir det fika och lotteri. Missa inte dettta! Platsen är Pingstkyrkan i Broby. Om ni undrar var det är eller något annat kan ni ringa mig (Bosse) på tel: 0709/428179.

Nu är det dags för sängen! Ha det gött alla!

Bosse

Bloggen fick spel!

Hej igen alla bloggdiggare! Jag skrev ett nytt inlägg men av någon anledning hamnade den under den jag skrev för några dagar sen?????? Nåväl, den finns i alla fall där. Rubriken är: "Trevlig jobbhelg, sedan frivecka"! Ha det gött alla!
Bosse

Ny arbetsvecka!

Hejsan alla bloggdiggare! I dag är det måndag och det är ganska kallt och rått ute. Om 10 minuter skall jag sätta mig i bilen och köra till jobbet. Detta innebär att jag inte har tid att skriva om några funderingar i dag. Jag kan väl få skryta lite och tala om att jag testade min kondition i går. Jag sprang 10 km. och det funkade ganska bra. Det jobbigaste var den psykiska biten. Hjärna protesterade flera gånger men jag lyckades hålla ut. De 2 sista kilometerna blev det mycket bättre och i mål hade jag kunnat fortsätta en bra bit till. Ha det gött alla knegare och annat löst folk!
Bosse

"Trevlig jobbhelg, sedan frivecka"!

Hejsan alla bloggdiggare! I dag är det torsdag kväll och jag är ganska seg efter två förmiddagspass. Jag har haft mycket att göra och därför inte hunnit skriva i bloggen. Nu närmast är skall jag jobba nattpass i helgen och sen är det dags för frivecka. Det skall bli skönt. Men jag har ganska mycket att göra så sysslolös blir jag inte.

Jag kan också berätta att jag och frugan har bokat en resa till Dublin där vi skall hälsa på min dotter Lisa. Det skall bli skoj. Jag saknar henne och det blir trevligt att träffa henne och bli guidad i Dublin. Det kan nog slinka ner en och annan öl och irlänsk whiskey också.

Nej nu skall jag lata mig en stund framför tv:n. Ha det gött alla!
Bosse


Söndag, vilodagen?

Hejsan alla bloggdiggare! I dag är det söndag och om man skall tro bibeln skall det vara vilodag. Om man skall följa det för att tro på gud, då tror jag ingen är religös. Det klipps gräsmattor, tvättas bilar m.m. Folk har helt enkelt inte tid att vara lediga och kunna ta det lungt. De slavar i veckorna och de enda fridagar de har, (lördag och söndag) blir de dagar de som duktiga och präktiga samhällsmedborgare använder till att sköta sånt de inte hinner med under vardagarna. Vi är de mest konstiga däggdjur som finns på vår jord. Varför lär vi oss inte att koppla av när vi är lediga? Nej det skall slavas i trädgårdar m.m. i stället. Jag är inte mycket bättre själv, men lite bättre är jag nog till min frus stora förtret. Hon klagar ganska ofta på att jag är lat som inte gör det eller det. Men varför skall jag göra det? Jag vill inte vara duktig och präktig och visa grannarna detta. Jag är jag och det tänker jag fortsätta vara. Om det sen finns folk som retar sig på det så är det deras blodtryck som stiger och inte mitt.


Men nu skall jag vara lite duktig och dammsuga lite. Min hund fäller så förbannat så det ser ut som en ryamatta på golvet. Ha det gött alla!

Bosse


Fy katten vilken höstdag!

Hejsan alla bloggdiggare! I dag är det lördag och utanför fönstret syns det att det är riktig höst nu. Det blåser och småregnar. Löven flyger i vinden och det är allmänt grått och trist. Men vi har ju i alla fall varit förskonade från orkaner och dyligt. Alltid något!

I dag tänkte jag publicera en insändare som jag skrivet till Kristianstadsbladet i början på veckan men som ännu inte blivit publicerad. Vad den handlar om går inte att ta miste på. Håll till godo och ha en skön helg!
Bosse


Nazisterna på frammarsch i Kristianstad


Vi har under vecka 42 kunnat läsa i Kristianstadsbladet om hur nazisterna försöker få ett fotfäste i Kristianstad. I detta fall är det en organisation som kallar sig nationalsocialistisk front. Frontfiguren i Kristianstad heter Simon Lindberg och han säger sig vilja ta bort demokratin och införa en diktatur där den starke bestämmer och där alla oliktänkande på olika sätt skall raderas från samhället. Detta måste vi tillsammans med alla demokratiska medel som finns givetvis sätta stopp för. Jag tycker det är bra att bladet tagit upp frågan och visar på det tokiga som nazismen innebär. Det måste till en enorm kraftsamling i våra skolor och ungdomsgårdar m.m. för att se till att nazzarna inte får något fotfäste där.


Men vi måste också se till att vårt samhälle blir mera humant och solidariskt. Då kan inte sådana här extrema organisationer få fotfäste. I dag sätts olika svaga grupper mot varandra av många politiker. Våra fattigpensionärer sätts mot invandrare och flyktingar. Våra sjuka sätts mot våra arbetslösa. Listan kan göras lång. Detta synsätt är en grogrund för olika former av förtryck. Vi måste börja inse att alla människor i vårt samhälle är lika mycket värda. Vi måste också ge förutsättningar för att dessa människor skall känna att de är lika mycket värda som andra mer ”respekterade” medborgare. Om vi lyckas med detta har vi kommit en bra bit på vägen mot ett samhälle där inte nazister eller andra extrema organisationer kan få fotfäste.


I bladet på tisdagen fanns en bild på Kristianstads politiska gruppledare som tillsammans vill visa en enad front mot nazisterna. Men Vänsterpartiet hade ingen representant där. Detta är för mig obegripligt. De förklarar sig med att ”man kan inte bekämpa rasism med rasism”. Med detta uttalande menar de att eftersom Sjöbopartiet fanns med så kunde inte vänstern delta. Om nu Sjöbopartiet är med och visar sin avsky mot nazisterna så borde väl vänstern också kunna det? Men deras logik är inte på det planet. De är så dogmatiska i sitt tänkande att de hellre missar denna chans till en total enad front mot nazismen. Ni borde skämmas!


PS! Simon är ett fint judiskt namn. Lite motsägelsefullt att heta så och vara nazist!


Bo Kron


En skön helg väntar!

Hejsan alla bloggdiggare! I dag är det fredag och det soliga vädret har gått i moln. Å andra sidan är det betydligt varmare nu, så det jämnar väl ut sig. Denna helg skall jag försöka göra så lugn som möjligt. Jag behöver koppla av lite och ladda batterierna. Det har varit lite mycket nu på alla håll och kanter. Men nu närmast skall jag ta min hund och dra ut på långpromenad. Det behövs för att rensa skallen efter mina nattpass. Ha det gött alla och ha en trevlig helg!
Bosse

Ännu en ny fin dag, om man bortser från nazzesvinen!

Hejsan alla bloggdiggare! I dag är det onsdag och vi har mycket fint väder med klarblå himmel och sol. Synd bara att det är så förbannat kallt. Det enda som för tillfället ger lite moln på min himmel är de där förbannade nazzesvinen som finns i Kristianstad nu. Jag skulle vilja testa deras "ariska överhöghet" med att sakta dra av deras tånaglar med en tång. Givetvis utan någon bedövning. Det borde väl dessa stålmän klara utan att blinka.
Jag vet inte riktigt vad som händer inom mig när jag tänker på dessa svin. Jag är i vanliga fall en mycket fredlig person men i detta fallet känns det som om jag skulle kunna strypa en nazze utan att få dåligt samvete.
Nej nu skall jag inte blotta min blodtörstiga sida längre! Jag är som sagt en mycket fredlig person. Snart skall jag ut och springa en runda och förhoppningsvis få betydligt positivare tankar i min "icke ariska" skalle. Ha det gött alla!
Bosse

Nazzar i stan!

Hejsan alla bloggdiggare! I dag är det tisdag och om några timmar är det dags att bege sig till jobbet. Vädret är riktigt hyfsat, om det bara var 15 grader varmare.
 
Denna vecka har vi kunnat läsa i bladet om hur nazzarna försöker stärka sin ställning i stan. Det är bedrövligt att sådana inskränkta människor fortfarande existerar. Men i vårt råa samhällsklimat frodas sådana skadeinsekter. Det är en liten klick av verkliga nazzar som sen utnyttjar att många ungdomar känner sig vilsna och kanske också har en taskig hemmiljö. Då är det lätt att dessa vilsna själar lockas in i nazzarnas "kamratskap". Där får de känna på en samhörighet de inte fått tidigare. Sakta dras de djupare och djupare in i träsket med kriminalitet och våld som följd. Vi måste alla se till att eliminera denna sjukdom genom att göra vårt samhälle mera humant och solidariskt. Då kan inte denna "nazzepest" få grogrund. Vi är alltså själva delaktiga till att nazzarna kan växa genom vår egen girighet och intolerans mot oliktänkande och andra som avviker mot det vi "vikingar" är vana vid. Glöm aldrig att demokratin är grogrund för ett samhälle där alla kan vara delaktiga i uppbyggnaden. Så det är upp till er alla att efter egen förmåga hjälpa till att få ett mera mänskligt samhälle fritt från nazzar och andra inskränkta organisationer. Ha det gött alla och ha en trevlig dag!
Bosse


Brådis!

Hejsan alla bloggdiggare! I dag är det måndag och hösten har kommit för att stanna. Om 10 minuter skall jag iväg till tjernobylkommittémöte i Broby så det är lite brådis. Därför säger jag bara hasta la vista och ha en bra kväll alla.
Bosse

En jobbig helg!

Hejsan alla bloggdiggare! I dag är det måndag. Klockan är 00.10 och jag är djäkligt trött. Grannen ringde på för några timmar sen och meddelade att han har sålt sitt hus. Han och hans fru skall flytta till en bostadsrätt i Kristianstad. Jag och min fru har funderat på det också men det blir inte förrän nästa höst i så fall. Den som lever får väl se! Men nu vet jag vad jag skall göra. SOVA! Jag skall sova tills jag själv vaknar och inte behöva vakna av någon djäkla signal. Det skall bli skönt! Ha det gött alla!
Bosse

"Trevlig" jobbhelg framför mig!

Hejsan alla bloggdiggare! I dag är det fredag och det är fortfarande ganska skapligt väder. Inta lika varmt som tidigare men ändå hyfsat. Jag har jobbat förmiddag idag och känner mig ganska seg nu. Jag är ju ingen morgonmänniska och skall man gå upp mitt i natten (04.30) då blir jag rejält seg. Men nu skall jag på med joggingdressen och springa en runda så att hjärnan och kroppen piggnar till igen. Sen har jag två härliga arbetspass i helgen på tolv timmar vardera. Men har det gått innan skall det väl gå denna gången också. Nej nu är det dags för lite jogging. Ha det gött alla!
Bosse

Slut på sommarvärmen?

Hejsan alla bloggdiggare! I dag är det torsdag och den goa värmen fortsätter.  Men om man skall tro meterologerna är det slut på det nu. Men de har ju haft fel förr.

I går hjälpte jag min dotter med hennes nya lägenhet. Det skulle sättas upp ett väggfast bord i köket och en massa tavlor och lampor m.m. Det är kul att se hur ett rum förändras när man hänger upp tavlor m.m.. Nu ser där mycket trevligare ut. I dag har jag och min fabror kört hem ett par lass ved så nu är innevärmen i vinter räddad. Det jag har kvar nu gällande utearbete hemma är att klippa en "trevlig" rosenhäck samt fönsterputsning. annars tror jag allt är färdigt. Men jag bävar varje år för den förbannade rosenhäcken. När man är färdig ser man ut som om man slagits med hela kvarterets katter, och de är ganska många.

Nej nu är det dags att laga lite mat till mig och frugan. Ha det gött alla!
Bosse

Dags att sova!

Hejsan alla bloggdiggare! I dag är det tisdag och jag har precis kommit hem från jobbet. Jag har jobbat natt och det är dags att lägga sig. Men först tänkte jag bara önska mina läsare en trevlig dag. Det varma vädret fortsätter och det är jag glad för. Nej nu är det dags för mig att säga natti-natti. Ha det gött alla!
Bosse

Än lever liket!

Hejsan alla bloggdiggare! I dag är det lördag och Brittsommaren fortsätter. Jag har varit i Lund hela dagen med min fru. Hon har tittat i en massa klädaffärer och jag som avskyr detta har lidit utanför demsamma. Fy tusan för klädaffärer. Enda glädjestunden var när vi fikade. Man får leva för det lilla! Jag skulle mycket hellre tagit en tur med hojen, men så blev det inte. I kväll skall jag i alla fall titta på fotboll. Även om jag inte är någon sportfantast tycker jag det är roligt när det är stora mästerskap.

För de som är intresserade kan jag meddela att i Ukraina är det lika fint väder som här. Jag har kontakt med en familj där som fortlöpande skickar SMS eller mail och berättar hur det är. Men snart får de det kallt och eländigt. De lever under knappa förhållanden och har inte möjlighet att hålla den värme som vi är vana vid inomhus. Men det är ett tålig folk som har utstått mycket elände så de klarar sig nog, även om jag gärna skulle vilja hjälpa dem mer än jag kan.
 
Nu skall jag snart äta äppelkaka och vaniljsås. Min fru håller på att fixa det nu. Kanske som lite plåster på såren för min hemska dag i Lund. Ha det gött alla!
Bosse

Jag är en nattmänniska!

Hejsan alla bloggdiggare! I dag är det torsdag (i alla fall ytterligare 45 minuter). Klockan är 23.15 nu. Vädret är dimmigt och man har nästan börjat vänja sig vid det. Jag kommer säkert att vara uppe ytterligare 3 timmar, om det räcker. Jag är en typisk nattmänniska som jobbar bäst när andra gått och lagt sig. Men jag behöver inte gå upp förrän 09.30 i morgon så det löser sig. Värre är det när jag börjar 06.00 på jobbet. Då är jag ett levande lik. Kanske inte så levande heller. Jag tror att även hjärtat går på sparlåga vid den tiden. Jag mår bäst när jag kan gå upp mellan 09.30-10.00 när jag inte jobbat natt. Då går jag upp vid 14.00 ca. Det kan bli tidigare också om jag glömt att få tyst på telefonerna innan jag lagt mig. 6 timmars sömn är helt okej om jag följer detta. Om jag däremot behöver gå upp tidigare räcker inte 8 timmar. Jag jobbade dagtid i 6 år innan jag började med skiftgång och på de 4 åren vande jag mig inte att gå upp tidigt. Nu skall jag ta något att äta och sätta mig framför dumburken ett tag. Sen har jag lite arbete framför datorn som måste bli klart till i morgon. Ha det gött alla, såväl morgonpigga som morgontrötta!
Bosse

Dimman tätnar!

Hejsan alla bloggdiggare! I dag är det onsdag och jag har precis kommit hem från jobbet. Det var en rejäl dimma som omslöt mig på hemvägen. Det blir rått som tusan i luften när dimman är så tät. Kör man sen motorcykel som jag är det ännu råare. Nåväl nu är jag hemma i värmen och skall titta lite på tv innan det är dags för natti-natti. Får se om det är något i "dumburken". Ha det gött alla så hörs vi snart igen.
Bosse

Vilket härligt väder!

Hejsan alla bloggdiggare! I dag är det tisdag och vädret är underbart. Jag önskar att det aldrig blir kallt och eländigt. Jag skall snart börja laga mat och därefter är det dags för vattengympa i Tivolibadet. Därför har jag inte tid att skriva mer i dag. Ha det gött alla!
Bosse

Tillbaka på jobbet!

Hejsan alla bloggdiggare! I dag är det måndag och höstvädret fortsätter. Men det är ändå ganska varmt så man skall väl inte klaga för mycket. Min frivecka är över och nu är det 4 veckor tills nästa frivecka. Men tiden går väldigt fort och snart är det dags igen. Snart är också julen här med allt elände det innebär. Som ni märker är jag inte särskillt intresserad av julen. Det fanns en viss charm med den när ungarna var små men nu är det bara en tid då man äter en massa skit samtidigt som man vet att det finns många i vårt samhälle som är ensamma och mår dåligt. Detta förstärks ju under julen för dessa människor. Helst skulle jag vilja tillbringa julen med att hjälpa dessa människor, men det skulle stöta på patrull här hemma, så det skulle inte funka. Övriga familjen vill ha en traditionell jul. Fy tusan!

Nej nu skall jag inte vara en pesimist längre. Nu skall jag och min hund ut på långpromenad så tankarna rensas och ersätts med friskt syre och positiva tankar. Ha det gött alla!
Bosse

Höstväder!

Hejsan alla bloggdiggare! I dag är det lördag och hösten har verkligen kommit. Löven blir gulare timme för timme verkar det. Det blåser också ganska ordentligt här. Nu är det bara att vänta på vår och sommar 2006. Höst och vinter vill jag helst komma bort ifrån. Men verkligheten är ju som bekant en annan. Man får glädja sig åt de stunder som har lite guldkant. En sådan stund är snart kommen. Det skall bli god mat och god dryck tillsammans med vänner om en stund. Det piggar upp i höstrusket. Senare blir det nog en tårtbit också. Det är aldrig fel. Nu måste jag hjälpa till lite så att maten blir färdig. Ha det gött alla så hörs vi snart igen.
Bosse