Nu är det helg!

Hejsan alla bloggdiggare! Spökskrivaren Bosse är tillbaka i etern efter ett par dagars uppehåll. I dag är det fredag och en skön helg väntar. Så även för mig. Vädret är inget vidare men det är väl som det skall vara en höstdag. I morgon skall det komma lite gäster och vi skall äta och dricka lite gott. Men det blir sparsamt med drickandet (i alla fall alkoholhaltig sådan). För på söndag skall jag hjälpa min dotter att flytta. Det blir att gå upp i arla morgonstund och bege sig till Kristianstad där ett stort släp väntar på att bli kopplat på min bil. Den dagen behöver jag inte tänka på att jogga eller utöva någon annan motionsform. Det räcker gott med flyttningen. Vi skall hämta sakerna på 5:e våningen utan hiss. PUH! Sen köra några kilometer för att sen lasta ur det på 2:a våningen. Detta blir ett kraftprov som heter duga. Det är tur att man skall till Nymölla på måndag och vila upp sig på jobbet!

Nu kommer snart min fru hem med färdig mat som vi skall äta. Så det är bara för mig att se till att det är dukat. Det skall jag göra nu. Ha det gött alla och har någon lite tid över på söndag är ni hjärtligt välkomna att hjälpa till med flytten. Ha Ha!
Bosse

Känner mig allmänt lat!

Hejsan alla bloggdiggare! I dag är det onsdag och vädret är inget vidare. Visserligen lyser solen ibland, men oftast är det bara mulet. Det har regnat en del också så mitt projekt att rensa i trädgårdslandet sprack. Visserligen ganska skönt eftersom jag inte känner för det alls. Jag känner mig faktiskt ganska lat i dag. Det är en skön känsla men samtidigt vet jag att det jobb som måste utföras inte görs av någon annan utan det väntar på mig. Men som sagt det kan vänta! Jag skall däremot dra ett tag med dammsugaren så har jag gjort lite nytta i alla fall. Har man frivecka så har man. I går hade jag både möte på jobbet, lite pulande med bilen samt vattengympa på schemat, samt det faktum att jag fyllde år också, (om det nu skall vara något att fira)! Så i dag skall jag lata mig. Jag får väl samla krafter tills i morgon. Då måste jag få ändan ur vagnen och sätta i gång med trädgårdsjobbet. Nu skall jag fixa en kopp kaffe till mig och kolla om det är något på TV. Ha det gött alla!
Bosse

Frivecka!

Hejsan alla bloggdiggare! I dag är det måndag och min frivecka har inletts. Det enda felet med en frivecka är att den går så fort över. Jag känner mig lite tung i huvudet just nu men det brukar bli bättre framåt kvällen. Snart skall jag gå en lång runda med min hund. Då skall väl dimman lätta i skallen, hoppas jag. Jag skulle egentligen grävt grönsakslandet i dag, men det får vänta. Känner inte för det i dag.

Nej nu får jag ut i friska (nåja) luften och gå en runda. Ha det gött alla!
Bosse

Dyra märkesprylar! Varför??

Hejsan alla bloggdiggare! I dag är det söndag och en ny arbetsvecka står för dörren för många. Dock inte för mig (Ha, Ha)! I natt är mitt sista arbetspass. Sen väntar en SKÖN frivecka! Hoppas vädret blir bra så man kan ta en tur med hojen.

I dag har jag lite funderingar kring s.k. märkesprylar. Själv har jag aldrig förstått vitsen med att köpa t.ex. dyra kläder bara för att det är fastsytt ett märke på dem som visar att det är ett märke som är "inne". Lider dessa människor av dåligt självförtroende eller är de enbart korkade? Eller kan det vara så att de har ett genuint intresse att jämföras med samlare av olika slag? Detta är för mig en gåta. Jag har bekanta som t.ex. måste ha en Gucci-väska. Varför, frågar jag mig?? Är denna väskan mer praktisk än andra? Tror inte det. Det är snarare tvärtom. Det är nog snarare så att dessa människor lever i en snäv värld där det viktigaste på dagordningen är hur man ser ut och vilka kläder och övriga accsoarier de bär på sig. Stackars människor! Tänk om de i stället skänkt lite av de pengar som de spenderar på detta till något välgörande ändamål. Det tycker jag låter mycket viktigare. Men tyvärr är det så att de flesta lever i ett tunnelseende där de inte ser det viktiga i att hjälpa andra,om man kan. De köper i stället en ny "fin" jacka fastän de redan har ett antal i garderoben som är fullt användbara. Detta är ett sorgligt beteende, tycker jag.

Nej nu är det dags för en dusch. Jag var ute och sprang en runda innan jag satte mig framför "burken". Sen är det dags för lite mat innan sista nattpasset. Ha det gött alla!
Bosse

Maratonloppet har inletts!

Hejsan alla bloggdiggare! I dag är det lördag och om en timme skall jag köra till jobbet. Denna helg är som ett maratonlopp. Det gäller att vara uthållig och kunna se ljuset i tunneln framför sig. Men just nu är det ganska mörkt. Jag känner mig ganska seg om jag skall vara ärlig. Har två tolvtimmars nattpass 
 framför mig på jobbet. Men när jag bara klarat av det första passet brukar ljuset komma fram, sakta men säkert. Men som sagt, just nu känner jag mig ganska dimmig och därför blir det inga djupare tankar i dag. Nu önskar jag er en trevlig fortsättning på helgen. Ha det gött alla!
Bosse

Jobbhelg väntar!

Hejsan alla bloggdiggare! I dag är det fredag och för många väntar en skön helg. Dock ej för mig. Jag skall jobba natt hela helgen och går inta på ledighet förrän 06.00 på måndag morgon. Men sen väntar å andra sidan en skön frivecka. Men även på friveckan väntar en hel del jobb. Jag måste fixa till lite i trädgården samt lite med bilen och motorcykeln. Men lite ledigt blir det förhoppningsvis. Blir det sen lite fint väder kan det finnas tid till en tur med motorcykeln också.

Nu skall jag städa lite här hemma och sen laga lite mat tills min hustru kommer hem från jobbet. Ha det gött alla och ta vara på er lediga helg, (ni som har någon).
Bosse

Polisen, snart ett utrotat släkte!

Hejsan alla bloggdiggare! I dag är det onsdag och vädret är lite halvdassigt. Men det regnar i alla fall inte och det får man väl vara tacksam över. Jag har precis kommet hem från jobbet. I dag har jag testat något jag aldrig tidigare gjort. Jag har isblästrat. Det är små iskulor som sprutar ur ett munstycke med hög kraft. Det blev riktigt rent vill jag lova. Men det förde ett himla liv.
I dag tänkte jag ta upp lite om polisens vara eller icke vara. Själv bor jag ju i Åhus och där har vi en närpolisstation. Denna station har ca. 10.000 personer i sitt område. På sommaren med alla turister är det betydligt fler. Nu är tanken att denna station skall läggas ner och manskapet förflyttas till Kristianstad och närpolisverksamheten avskaffas. Detta är rent ut sagt för djävligt! Dessa närpoliser har ett stort förtroende bland invånarna och har dessutom god kännedom om vilka som de behöver sätta in extra resurser på. Detta försvinner totalt om den nya organisationen blir verklighet. I Åhus är nog samtliga politiska partier eniga om att detta är en katastrof. I kväll skall sossarna ha ett öppet möte kl 19.00 om detta. Vi måste se till att förslaget hamnar där det hör hemma, nämligen i papperskorgen. Polisen behövs i Åhus, liksom i alla andra tätorter.

Nej nu skall jag börja laga lite mat till min hustru kommer hem. Ha det gött alla så hörs vi snart igen.
Bosse 

Ett sundare liv.

Hej alla bloggdiggare! I dag är det tisdag och jag är ledig från jobbet. Men resten av veckan blir som ett maratonlopp. Jobb varenda dag till och med måndag morgon kl. 06.00. Då går jag på långledigt.

I dag skall jag börja leva ett sundare liv. Det är en viktgrupp som bildats på jobbet som jag gått med i. Den har sitt första möte i dag och leds av vår hälsoguru på jobbet. Det stundar tuffa tider, tro mig! Men efter sommarens alla öl och feta mat är det ett måste för mig att ta tag i saken. Annars sväller jag upp som en spärrballong. Bättre att försöka rätta till det medans det inte är så farligt. Sen lär man sig en del om när man skall äta och hur samt motionstips och annat. Det skall nog bli bra. Ett tips jag kan ge alla läsare är att testa vattengympa. Det är en väldigt trevlig och bra motion. Nej nu får jag börja fixa till lite här hemma innan jag skall iväg. Ha det gött alla!
Bosse

Livet går vidare!

Hejsan alla bloggdiggare! I dag är det måndag och en ny vecka har börjat. Jag har en riktigt jobbig jobbvecka framför mig. 56 timmar skall jag stå ut på jobbet. Men det skall nog ordna sig på något sätt. Det är ju frivecka sen så den moroten får man suga på. Jag skall snart köra iväg till min fabror och tigga lite lunch. Det är praktiskt att ha en snäll fabror som lagar mat till mig när jag ringer och frågar. Lite lyx kan man unna sig någon gång. Sen tycker han att det är kul också. Då får han någon att "tjabba" med ett tag eftersom han annars är ensam. Det finns nog en massa äldre människor som sitter ensamma i sina hus och ingen bryr sig. Det är en ganska tragisk tanke.

Nej nu får jag allt skynda mig lite. Jag har en del andra saker också att göra innan jag skall åka iväg. Ha det gött alla så hörs vi snart igen.
Bosse

Höstrusk, men livet går vidare. (Alternativet är värre!)

Hejsan alla bloggdiggare! I dag är det söndag och helgen håller på att ta slut. Det är riktigt höstrusk ute och även inne börjar det kännas lite kallt. Kanske dags att dra igång en brasa i kakelugnen? Det är ju ganska mysigt att sitta och titta på lågornas dans och så blir det ju en så go värme också.

Jag har i alla fall varit och röstat i dag i kyrkovalet. Nu när Sverigedemokraterna försöker få tillräckligt med röster i valet för att komma in är det viktigt att alla som inte tycker som dessa tokstollar går och röstar. Alla som inte bryr sig om att rösta borde tänka på att det innebär att Sverigedemokraterna har större chans. Att det över huvud taget finns folk som röstar på dem säger ganska mycket om oss människor. Vi är det värsta och mest destruktiva rovdjur som någonsin funnits. Detta är den bittra sanningen. Sen är det ju tur att många människor i alla fall försöker göra bra saker i vårt samhälle. Men rovdjursinstinkten finns i alla människor, även i mig. Men jag försöker kanalisera dessa krafter mot de giriga i samhället. Det fungerar ganska bra. 

Nej nu skall jag in i duschen. Jag tog en joggingtur för att försöka bränna lite av de onyttiga kalorier jag stoppat i mig under helgen. Ha det gött alla!
Bosse 

Fy, vad kallt det var i morse!

Hej alla bloggdiggare! I dag är det fredag och en skön helg väntar. Jag har jobbat natt och i morse var det svinkallt när jag skulle köra hem. I kväll blir det en tv-kväll med lite vin och något gott att äta. Det skall bli skönt att bara koppla av. I dag vägrar jag att låta hjärnan förmörkas av vårt usla samhälle. Därför säger jag bara ha det gött alla och ha en trevlig fredagskväll så hörs vi snart igen.
Bosse

Härberget i Kristianstad engagerar!

Hej alla bloggdiggare. I dag är det torsdag och jag har jobbat natt och har en natt kvar innan helgledigt. Det skall bli skönt att bara lata sig denna helg (hoppas jag).

Ett nytt härbärge för bostadslösa skall öppnas ute på Näsby. Att det överhuvudtaget behövs ett härbärge är ett stort svaghetstecken för vår kommun. Men sådan är verkligheten. Nu läste jag i Kristianstadsbladet att det finns ett antal gnällspikar på Näsby som förfasar sig över att detta härbärge skall finnas nära dem. Fan vad jag blir trött på såna egoister. Jag är övertygad om att dessa egoister enbart bryr sig om att de själva har det bra och rynkar på näsan åt de som har det jobbigt. Ibland önskar jag att dessa egoister själv hamnar i de svagas situation så att de får känna på hur det är. Ibland känner jag bara för att ge upp mitt samhällsengagemang och bara flyta med i den gråa sörjan. Men då är det plötsligt något inom mig som säger att du skall fortsätta din kamp för de svaga i samhället. Då känner jag mig stärkt och orkar fortsätta. Hoppas ni som läser denna blogg också kämpar på på ert sätt. Tillsammans är vi starka!!

Nej nu kommer snart frugan hem. Jag skall städa undan lite och kanske påbörja maten.

Ha det gött alla!
Bosse

Sommaren slut!

Hejsan alla bloggdiggare. I dag är det onsdag och solen har försvunnit. Men man kan väl inte vänta sig något annat. Hitentills har september varit mycket fin. Det är nog bara att konstatera att sommaren är slut. 

I dag skall jag köra till Harald Nyborg och köpa en uppsättning luftverktyg. Har man en kompressor skall man ju kunna använda den till mer än att pumpa cykeldäck med. Skall bli skönt när det är dags att byta till vinterdäck att kunna använda en mutterdragare i stället för att slita med fälgkorset.

För övrigt har jag inga direkta tankar och funderingar att delge er. Så jag skall nog börja förbereda mig för en liten biltur till "pojkarnas dagis" nämligen Harald Nyborg.

Ha det gött alla så hörs vi snart igen!
Bosse

I egoismens tidevarv!

Hejsan alla bloggdiggare! I dag är det tisdag och solen kämpar på. Än lever liket. Men snart kommer det att bli kallare och vips, så är vintern över oss. FY TUSAN! Jag avskyr kyla och vinter. Helst skulle det aldrig gå under 10 grader varmt för att jag skulle trivas. Detsamma tror jag gäller för alla de hemlösa som finns i vår kommun. Det är verkligen ett svaghetstecken av vårt samhälle när det finns människor utan tak över huvudet. Det är ett kallt och egoistiskt samhälle vi lever i. Alla, (nästan), roffar åt sig utan att ägna en tanke åt sina medmänniskor som har det sämre. Tänk om ordet solidaritet verkligen hade fungerat i vårt samhälle. Vilken skillnad det hade varit. Nu är det "sköt dig själv och skit i andra" mentalitet som gäller. De svaga i samhället blir ännu svagare och de välbärgade ännu mera gödda. I mitten sitter "medelsvensson" och tycker synd om sig själv för att han inte har det lika bra som högdjuren. Samtidigt skiter han fullständigt i att hjälpa de som har det sämre. Stora delar av arbetarklassen är likadana. De är intolleranta mot folk med utlänsk härkomst, de är egoister som bara bryr sig om  att skaffa ny bil vart annat år som de kan glänsa med. Nej fy fan vilket samhälle man lever i!!!!!!! 

Nej nu får jag rycka upp mig för att inte deppa ihop över vårt usla samhälle. Nu skall jag ut och tvätta motorcykeln. Det får mig alltid på bra humör att hålla på med den.

Ha det gött alla!
Bosse 

Ännu en dag äldre!

Hejsan alla bloggdiggare. I dag är det måndag och solen skiner varmt och skönt. Jag är ledig och skall snart börja städa lite här hemma.
I dag var jag och lämnade min dotter på tågstationen i Kristianstad. Hon skulle åka till Göteborg där hon skall träffa en kompis. I morgon åker de bägge iväg till Irland där de skall försöka ragga lite tillfälliga jobb samt ha kul. Lisa (min dotter) skall vara på Irland till nyår är det tänkt. Det känns lite kymigt att inte ha henne hemma. Men någon gång måste man väl klippa navelsträngen. Lisa är ju en van resenär och har bl.a. varit på Kuba i tre veckor. Det blir säkert bra. Men lite orolig blir man ju ändå. Det hör väl till. Det är ännu en påminnelse om att man börjar bli gammal när man har så gamla barn att de själva kan ge sig ut i världen på egna upptäckter. 

Nej nu är det dags att dra igång med städning. Ha det götta alla!
Bosse

En trött Bosse!

Hejsan alla bloggdiggare! I dag är det lördag och de flesta är lediga från jobbet. Dock inte jag. jag jobbar både lördag och söndag mella 06.00-18.00. Nu känner jag mig riktigt sliten och trött. Trots det skall jag och frugan iväg till bekanta för kaffe med dopp. Nåväl, det får inte bli försent bara. Därför blir det inga tankar och funderingar i dag. Hjärnan är inte tillräckligt pigg för det. Ha det gött alla lediga och andra också så hörs vi snart igen.
Bosse

Vilken stänkare av Zlatan!

Tjena alla bloggdiggare! I dag är det torsdag och jag har en ledig dag framför mig. Skönt! Jag är absolut ingen sportfåne men när det är VM eller OS då tycker jag att det är kul att titta lite, oavsett om det handlar om friidrott, simning, handboll eller fotboll. I går kväll var det en viktig VM-kval match i fotboll mellan Sverige och Ungern. Denna match bänkade jag mig framför TV-n för. I förhandskommentarerna sades det att det inte skulle bli några problem att vinna denna matchen. Men verkligheten var något annat. Ungrarna spelade verkligen bra och hade väl så många målchanser som svenskarna. Första halvlek tog slut och det stog fortfarande 0-0. Det kunde faktiskt sveriges landslag vara mest tacksamma över. Andra halvlek började och spelet liknade det i första. Ordinarie matchtid var över och det var 3 minuters tilläggstid. Då fick Sverige ett anfall och Zlatan lurade en ungersk back med en snygg dragning. Zlatan hade en nästan omöjlig vinkel att skjuta på, men han lossade stora kanonen och bollen for rätt upp i krysset. Vilken stänkare!! Jag skrek så jag väckte min fru som låg och sov.
Det är bara vid sådana tillfällen som jag blir nationalist. Annars tycker jag inte att Sverige är bättre än andra länder. Alla länder har sina förtjänster. Sveriges nationaldag tycker jag inte är något att fira. Min viktigaste helgdag är 1-a maj som är arbetarnas enda helgdag. Den försöker jag fira varje år.
Nej nu skall jag skriva ut ett protokoll från mitt senaste möte med Tjernobylkommittén. Ha det gött alla!
Bosse

Innifrån krematoriet i koncentrationslägret Majdanek

Innifrån krematoriet i Majdanek


Dagbok från Ukrainaresa 2005, del 3.

Hej alla där ute i sommarvärmen. I dag är det onsdag och jag har två lediga dagar framför mig. Det känns skönt.
Nu är det dags för del 3 i min dagbok från Ukraina resan jag gjorde i maj-2005. Håll till godo!

Onsdag 11/5 När korpgluggarna åkte upp konstaterade jag att det var en solig och fin morgon. Efter frukost var det dags att bege sig till Klavdievo där ett besök i en skola stod på dagordningen. Barnen tyckte det var väldigt spännande när vi var där. Det var förvånansvärt rent och snyggt i skolan och barnen skulle precis äta lunch när vi lämnade dem. Nästa anhalt var kulfabriken där det tillverkades julgranskulor i alla storlekar. Sen var det dags för lunch och efter det var det dags för veckans höjdpunkt. Jag och några till åkte ut för att bl.a. träffa familjen Vysotska som jag försöker hjälpa efter bästa förmåga. Det var underbart att träffa familjen och överlämna mat och annat till dem. Efter en stund var det dags att bege sig vidare. Då åkte vi till familjen Chernoskutova där vi möttes av en gästfrihet som var otrolig. Trots magra förhållanden åt och drack vi tills vi var nära att spricka. Men allt har ett slut och det var dags att bege sig till hotellet igen. Denna dagen skall jag sent glömma!
Torsdag 12/5. Efter frukost åkte vi till en stor marknad Nära Tanya och Nicks gatubarnsprojekt. Det var en massa marknadsstånd. Försäljarna åkte hit dag efter dag. Efter marknaden var det lunch hos Tanya och Nick. Som vanligt var maten och stämningen på topp. Det var snart dags att bege sig till en konsert med ett mycket bra band som heter Dumkys. Det blev folksånger och mycket annat. De spelade verkligen med sann glädje.  Middagen skulle intas hos familjen Kachan där familjen bestog av 13 personer. Det blev en mycket trevlig middag. De minsta barnen uppträdde för oss och det var en härlig stämning. Men tiden gick och det var dags att bege sig till hotellet igen. Det blev ett tidigt sänggående eftersom det var hemfärd nästa morgon. 
Fredag 13/5. Klockan 04.20 ringde klockan och det var dags att gå upp och göra sig i ordning för hemfärd. Vi mellanlandar i Klavdievo där vi äter frukost. Efter det var det dags att bege sig mot gränsen. Denna resa tar ca. 8 timmar och efter halva tiden var det dags för kaffepaus. Det tar lång tid i tull och passkontroll. Först en långdragen process i Ukraina och sen köra 1 km och sen samma procedur på polska sidan. Men till sist var vi igenom och resan fortsatte. Vi stannade vid ett hotell och åt middag. Det var ett fint ställe och maten var god och billig. Hemresan fortsatte och vi gjorde en avstickare Majdanek som var ett koncentrationsläger under andra världskriget. Det ligger nära Lublin. Vi gick en runda och det var en stark upplevelse med krematorie, vakttorn, taggtråd m.m. Ett stort monument med en massa aska från krematoriet fanns också. En påminnelse hur människan, när den inte tänker själv, kan utföra helt osannolika grymheter bara för att någon tokstolle till överordnad säger åt dem. En liten tur genom Lublin blev det också innan vi kom ut på huvudvägen igen. Resan gick mycket bra och efter några timmars sömn var vi framme i Gdynia redan vid 4-tiden. Lite kaffe blev det under väntetiden och toabesök. Efter att vi kommit ombord på färjan väntade en 10,5 timmars båtfärd innan vi var framme i Karlskrona. 

Detta var den avslutande delen av mina dagboksanteckningar. Hoppas ni har funnit nöje i att läsa dem. Ha det gött så ses vi snart igen!
Bosse 

Dagbok från Ukrainaresa 2005, del 2

Hej igen alla bloggdiggare! I dag är det tisdag och vädret är fortfarande kanon. Nu kommer fortsättning på min dagbok från ukrainaresan i maj. Håll till godo!

Måndag 9/5. Efter frukost beger vi oss in till stan. Vi skall besöka souvenirgatan. Där finns en massa stånd där det säljs en massa turistrelaterade varor. Det regnar ganska mycket så besöket blir ganska kort. Vi fortsätter till krigsmuseét, där det finns mycket bilder, vapen och annan information gällande Ukrainas historia i andra världskriget. Efter detta var det dags att åka till Tanya och Nick för lunch. Efter lunchen och ett kort besök på hotellet var det dags att bege sig in till stan igen. Ukraina firade att det var 60 år sen Tysklands ockupation av Ukraina upphörde. Mycket parader och många veteraner med en massa medaljer på kavajen kunde man beskåda. Efter denna trevliga upplevelse var det dags att återvända till hotellet. Taxiföraren jag åkte med trodde att han var formel 1-förare. Det gick undan vill jag lova. Men vi kom, mer eller mindre vita i ansiktet, helskinnade tillbaka. Kvällen avslutades med middag hos Bogdan och hans mamma. En mycket trevlig kväll med god mat och videofilmsvisning. Bogdan hade spelat in olika tv-reportage från "The orange revolution", det vill säga den kamp folket förde för att få en demokratiskt  vald president. De lyckades ju också till slut. Efter detta blev det taxi tillbaka till hotellet och natti-natti!
Tisdag 10/5. Efter frukost var det dags att besöka Tjernobylmuseét. Vår guide där hade själv blivit strålningsskadad. Många människoliv gick till spillo efter denna katastrof. Det var ett mycket intressant besök, där jag fick följa saneringsarbetet genom bl.a. videofilmer. Sen var det dags för lunch hos Tanya och Nick. Efter lunch åkte vi till Lavra där vi besökte katakomber och bl.a. fick se mumier som var begravda i smala gångar. Fina kyrkor fanns också där. Det slår mig dock att guldtak och annan fin utsmyckning på dessa kyrkor skulle kommit till bättre nytta om de omvandlats till pengar som gått till att hjälpa de hemlösa i Ukraina. Vi gjorde också ett nytt besök på souvenirgatan. Kvällen avslutades med middag hos Tanya och Nick. Där hade barnen uppträde för oss och vi för dem också faktiskt. Vi drog igång allsång och barnen tyckte det var mycket roligt när vi skrålade. En mycket trevlig avslutning på kvällen var det. 

Detta var del 2 av min Ukrainaresa. I morgon hoppas jag kunna levera den sista delen till er. Ha det gött alla!
Bosse  

Linbana i Ukraina!

Linbana i Ukraina!


Dagbok från Ukrainaresa maj 2005.

Hej alla bloggdiggare. I dag är det måndag och det är riktigt gotteväder. Solen skiner och temperaturen är ljuvlig.
I dag tänkte jag delge er en dagboksberättelse från min Ukrainaresa i maj. Jag skrev ner lite minnesanteckningar och nu får ni också del av dem. Håll till godo!
Torsdag 5/5. Uppe med tuppen 04.45. Bussen hämtade upp mig i Hammar och sen fortsatte vi till Karlskronadär färjan avgick kl. 09.00. Överfarten var lugn och jag lyckades leta upp en skön vilofåtölj där jag befann mig den mesta tiden av överfarten. Vi var framme i Gdynia kl. 19.30 och snart var vi igenom passkontrollen. Nu hade vi en natt i bussen som väntade. Men det gick över förväntan och det blev några timmars sömn.
Fredag 6/5. Klockan 04.30 tyckte jag det var nog med sömn och rätade ut mina något stela leder. Lublin passerades vid 05.30 och vi närmar oss gränsen till Ukraina. Men precis innan gränsen stannar vi och äter frukost och får efterlängtat kaffe. Snart var vi framme vid gränsen och det är en omständig process, men till sist har vi kommit igenom passkontrollen. Efter några timmar är det dags för lunch som vi intar vid ett ställe som tidigare använts till bilreparationsplats, med en stor smörjgrop i sten. Mil efter mil passeras och ca. kl. 19.00 är vi framme i Klavdievo där vi äter middag i pingstkyrkan. Två betraktelser som är värt att nämna är att jag såg många storkar som satt i sina bon längs vägen och att björkar och annan växtlighet slagit ut betydligt mer än hemma. En tokig betraktelse var när vi passerade en gammal motorcykel med 4 passagerare. Givetvis hade ingen av dem någon hjälm. Nåväl till sist är vi framme i Kiev och hotell Bratislava.
Lördag 7/5. Efetr frukost är det dags för en liten stadsrundtur. Vi åker en linbana och framme på toppen är det en fin utsikt över staden. Sen åker vi och äter lunch hos Tanya och Nick på gatubarnsprojektet. När lunchen är avklarad åker vi till en, vad jag förmodar, pingstkyrka i Kiev där en massa "tjernobylbarn" väntar för att uppträda för oss. Ett mycket uppskattat inslag som avslutas med kalas. Sen tog vi oss tillbaka till hotellet där vi väntade på att bli skjutsade till den familj där vi skulle äta kvällsmat. Jag skulle äta hos familjen Krakovska. Efter middagen åkte vi tillbaka till hotellet för lite sömn.
Söndag. 8/5. Denna dag lär jag mig att man inte kan tacka nej till vodka när värden bjuder. Vi åker till en stad nära Tjernobyl som heter Slavotich. Det är en stad som byggdes av olika sovjetstater efter tjernobylolyckan. Staden är smittad av radioaktivitet och vissa dagar är strålningen mycket hög. Vi skulle äta lunch hos familjen Kudra och det var en upplevelse. Familjen är fattig men de bjöd rejält när vi besökte dem. Till maten serverades vodka och efter ett tag kom även annan dryck fram. Vi började med att skåla och därefter såg fru Kudra till att det våra glas inte var tomma. Stärkta av denna måltid begav vi oss tillbaka till Kiev där cirkus väntade. En mycket trevlig tillställning där det var mycket högklassiga artister. Kvällen avslutades med pizza då vi åt så mycket vi orkade och lite till. Sen tillbaka till hotellet för lite sömn.

Detta var de första dagarna i Ukraina. Fortsättning kommer förmodligen i morgon. Ha det gött så länge!
Bosse
 

Lördag med gött väder!

Hejsan alla bloggdiggare. I dag är det lördag och solen skiner ute. Det är skönt med en helg fri från jobb. Ja nu menar jag ju Nymöllajobb. Här hemma finns det alltid jobb, om man vill. Men i kväll blir det fest! Min dotter Lisa skall åka till Irland på obestämd tid och det skall bli "avskedsfest". Det är kul att ungdomarna åker ut i världen. Så var det inte när jag var ung. Då var det en tur till Danmark som gällde om man skulle ut i vida världen. 
Nej nu har jag en del att hitta på innan festen, så jag säger "hasta la vista" och så ses vi snart igen.
Bosse  

Min hund Theia

Min hund Theia


Dyrt hos veterinären!

Hejsan alla bloggdiggare! Nu är det torsdagskväll och jag har precis kommit hem från jobbet. Jag känner mig mycket piggare efter ett eftermiddagspass än efter ett förmiddagspass. Men bäst ändå för mig är nattpasset. Det är så gött att krypa i bingen efter passet.
I dag var jag med min hund hos veterinären. Det var inflamation i ett par tänder så utdragning var enda lösningen. Men hu vad det är dyrt! 2600 kronor kostade kalaset. Men trots allt var det värt pengarna. Jag vill ju inte att hunden skall må dåligt och dessutom kunde infektionen sprida sig och det kunde fått allvarliga följder. Så det är bara att gilla läget. Men visst svider det i plånboken. Man får dra in på något annat i stället. 
Nej nu skall jag titta lite på TV innan jag kryper till kojs. Ha det gött alla!
Bosse