En trött Bosse!

Hejsan alla bloggdiggare. Nu är det söndag kväll och jag har kommit hem från jobbet för en stund sen. Jag har jobbat 12-timmars pass både lördag och söndag. Nu känner jag mig riktigt mör och urlakad. Därför blir detta inlägg väldigt kort. Jag återkommer snart med ,förhoppningsvis, en betydligt piggare hjärna.
Ha det gött alla!
Bosse

Trött på vintern!

Hejsan alla bloggdiggare! I dag är det onsdag och jag har två fridagar från jobbet. Börjar jobba igen på fredag morgon 06.00. Skönt med några lediga dagar mitt i veckan. Jag skulle ha mycket svårt att vänja mig vid att jobba dagtid. Nej enda anledningen till att jag skulle jobba dagtid var om kroppen började protestera mot skiftgången. Men ,peppar peppar, jag har klarat mig från det hitentills och hoppas att det så förblir i många år till.

Usch vad jag är trött på vintern. Jag längtar enormt efter att våren skall komma. Jag vill ut med hojen och känna den ljumma vårvinden i ansiktet. Men det lär dröja ännu ett bra tag. SUCK! Nåväl, man får göra det bästa av situationen och kura ihop framför en skön brasa i kakelugnen. Det är en trevlig sysselsättning. 

Nej nu skall jag laga lite mat tills min fru kommer hem från jobbet. Ha det gött alla så hörs vi snart igen.
Bosse
 

Söndag, en slappedag!

Hejsan alla bloggdiggare! I dag är det söndag och det är kallt ute men solen lyser och det är en fin vinterdag. Jag skall ut och gå en ordentlig runda med hunden. Annars skall jag bara slappa i dag. Men man vet aldrig. Det kanske dyker upp något att hitta på som känns angeläget. Men jag hoppas att det blir en riktig slappedag.

Men nu skall jag klä på mig och gå en rejäl runda med hunden. Ha det gött så hörs vi snart igen. Min bredbandsuppkoppling funkar i dag också. Sen blir det ett par veckors uppehåll innan den nya uppkopplingen är aktiv.
Bosse

Förbaskade snö!

Hejsan alla bloggdiggare! I dag är det lördag och det var några dagar sen jag skrev i bloggen. Jag har haft mycket att göra de senaste dagarna. I går hade vi studentfest här hemma. Min äldsta dotter tog studenten från högskolan. Så det har varit mycket förberedande och nu i dag är det städning och annat roligt efter festen. Men det var en trevlig fest och ungdomarna hade roligt och jag med.

Vad som är mindre trevligt är den här förbaskade snön. Jag har skottat som en galning i dag och det ser ut som om det skulle komma mer. Grrrrrrr............ Men nu skall jag i alla fall dricka en kopp kaffe och koppla av en stund innan slitet fortsätter.

Jag blir av med bredbandsuppkopplingen i ett par veckor fr.o.m. i morgon så jag får se om jag orkar med det tröga modemet. Annars så vet ni varför jag inte skriver i bloggen. Jag skall byta operatör och det tar ett par veckor.

Ha det gött alla så hörs vi förr eller senare!
Bosse

Mitt i natten!

Hejsan alla bloggdiggare! Det har hunnit bli onsdag nu med bred marginal. Jag är på väg till bingen men fastnade vid datorn. I måndagskväll var jag och hämtade min dotter på Sturups flygplats. Hon skall vara hemma en vecka nu innan hon flyger tillbaka till Irland. Sen kommer hon inte hem förrän i slutet av maj. Min andra dotter tar studenten från högskolan på fredag och då blir det fest och ståhej. Barnen har blivet gamla nu (och jag med). Men det är bara att kämpa vidare. Nu till att börja med skall jag få mig lite välbehövlig skönhetssömn.

Ha det gött alla!
Bosse

Hej alla där ute!

Hejsan alla bloggdiggare! I dag är det söndag och min frivecka nalkas sitt slut för denna gången. I morgon skall jag upp före tuppen (04.30). Ingen höjdare att gå upp mitt i natten. But thats life!.
Nej nu ropade frugan att det är mat och jag är hungrig så därför säger jag hej svejs på er alla så hörs vi snart igen.
Bosse

Snart är våren här!

Hejsan alla bloggdiggare! I dag är det fredagen den 13 januari. Snart har halva januari också gått. Våren närmar sig med stormsteg. Snart dags att ta ut och serva hojen. Jag är kanske lite före min tid men visst känns det positivt att det blir ljusare och ljusare ute. Snön smälter bort och förhoppningsvis kommer det ingen ny.

Nu är det också dags att planera för detta års tjernobylläger. Hoppas det kommer nya friska krafter som vill hjälpa till med lägret. Vi kan aldrig bli för många.

Sen har jag en massa saker att göra hemma också. Huset skall tvättas och målas utvändigt. Groventrén skall renoveras. Alla kökslådor skall renoveras. Där fanns bara spånplatta till bakbit i lådorna och det dröjde inte länge förrän ungarna genom sitt bankande med lådorna skickat bort bakstyckena. Dessa lådor har varit provisoriskt lagade med tejp i många år nu så nu har jag tröttnat. Lika bra att få ordning på allting medans man ändå håller på.

Det blir med andra ord mycket att stå i denna vår och sommar. Skall försöka komma i väg en tur med hojen också i sommar. Det blir kanske en tur uppåt landet denna gången. Man vet aldrig.  Men nu skall jag ut en runda med hunden. I kväll skall jag vara taxi åt min äldsta dotter, så det finns en del att göra nu också.

Ha det gött alla!
Bosse


Förkylningen betydligt bättre!

Hejsan alla bloggdiggare! i dag är det onsdag och det har regnat en del. Men min förkylning har blivit mycket bättre så om jag mår så här i morgon skall jag testa med en lätt joggingrunda. Känner jag att kroppen inte är redo lägger jag av och går resten av sträckan. Det är bara självmordskandidater som fortsätter springa om kroppen protesterar efter en förkylning och jag tycker livet trots en del elände faktiskt är ganska skönt att behålla. Måste börja lägga om kosten också efter helgerna. Jag har gått upp ett antal kilo bara på några veckor tack vare allt frossande i god mat och dryck. Så nu blir det träning och sund mat och dryck för att komma tillbaka i den form jag var i före den eländiga julen. Det är konstigt egentligen. Det går väldigt fort att rasera en skaplig kondition och vikt men det tar mycket längre tid att återställa densamma. Nåväl, det är bara att kavla upp ärmarna och sätta i gång. Men nu skall jag få lite mental styrka framför dumburken. Jag skall nog sätta på Lasse Åbergs "Hälsoresan". Det kan väl vara ett bra avstamp inför kommande övningar.

Ha det gött alla och tänk på att nästan alla kan ut och röra sig, var och en på sitt sätt. Det mår vi alla bättre av.
Bosse

Måste röra på mig!

Hejsan alla bloggdiggare! I dag är det måndag och jag har frivecka. Det är bara synd att friveckan skulle sammanfalla med min eländiga förkylning. Men jag skall trotsa förkylningen i dag och bege mig en runda till stan. Jag måste röra på mig annars blir jag tokig. Börjar känna mig som huvudrollsinnehavaren i Gökboet. Så jag får råda bot på det. Jag skall försöka hitta några par jeans på rean. I vanliga fall avskyr jag att gå i stan och trängas. Men jag hoppas att de flesta börjat jobba eller börjat skolan igen efter helgerna. I vilket fall som helst måste jag göra något åt rastlösheten och då kan man ju förena nytta med "nöje". 

Lika bra att ta sig i kragen med en gång och bege sig in i ormboet. Ha det gött alla så ses vi "förhoppningsvis" snart igen.
Bosse 

Eländiga förkylning!

Hejsan alla bloggdiggare! I dag är det söndag och solen har varit framme och förgyllt vår tillvaro. Men det har varit ganska kallt. Jag har bara varit ute och gått med hunden. Annars har jag hållt mig inne. Min förkylning är förbaskat aggresiv men en rejäl huvudvärk, hosta m.m. Men man skall inte klaga. Det finns de som har det mycket värre. Jag undrar hur de fattiga familjerna i Ukraina har det nu i kylan. När man jämför där kan man nog säga att man själv har det förbaskat bra , trots förkylningen. Eller så kan man säga som Hasse och Thage i en berömd sketch. Det var en som fått en spik i foten och beklagade sig för en annan. Då sa den andre: En spik i foten! Tänk på franska revolutionen. Där rök huvudena på löpande band. De skulle vara glada för en spik i foten! Det bör man tänka på. Vi här i Sverige gnäller om än det ena som det andra. Men vi tänker inte på att det finns de som har det mycket värre. Visst skall vi sträva efter att få det bättre, men samtidigt skall vi vara solidariska och hjälpa de som har det mycket värre.

Nu skall jag sätta mig framför dumburken och titta lite. Ha det gött alla!
Bosse

Människor vågar inte längre vara sig själva!

Hejsan alla bloggdiggare! I dag är det fredag och jag har åkt på en rejäl förkylning. Har klarat mig från eländet i ett par år men nu är det tydligen dags. Nåväl, det går väl över med tiden. Det finns folk som har det betydligt värre i vårt råa samhälle.

Vi människor och vårt samhälle är temat för min fundering i dag. Vi får ständigt påtryckningar från olika håll. Det kan vara det nya modet som givetvis alla som vill vara "inne" skall ha. Det kan vara olika "förståsigpåare" som talar om den ena "sanningen" efter den andra för oss. Exempelvis finns det de som säger till tjejerna/kvinnorna att de inte skall gå i kort-kort eftersom männen kan våldta dem då. Detta påstående har jag ofta stött på efter att någon kvinna blivet våldtagen. Min åsikt är att om inte männen kan hålla sina snoppar i styr skall de kastreras och dessutom vårdas för sitt sjuka beteende. Kvinnorna skall absolut inte låta sig styras av att det finns tokiga gubbar. Samma sak är människors rädsla för att ingripa om någon blir misshandlad eller dylikt. Givetvis skall man inte ingripa till vilket pris som helst. Men är man några stycken så borde man åtminstonde kunna få förövaren att sluta misshandla och fly. Sen har vi olika intresseorganisationer som vill att vi skall göra som just de säger. Exempelvis nykterhetsorganisationer som förfasas över folks drickande. De borde i stället inse att det är förbuden som gör att ungdomarna tycker det är spännande att dricka som sen kan leda till livslånga skador. En annan intresseorganisation är antipiratbyrån som förfasas över hur människorna laddar hem musik och annat på nätet som de inte betalar för. Det de glömmer är att i många fall leder detta i stället till att människorna köper betydligt mer skivor eller filmer än de annars skulle göra. Samt att de går på konserter som de aldrig skulle gå på annars. Detta givetvis för att de aldrig skulle träffat på den gruppen eller filmen om det inte hade varit för fildelningen. Hade sen skivbolag/filmbolag sänkt sina ockerpriser hade folk köpt ännu mer. 

Detta är några exempel på den styrning de s.k. "experterna" vill få oss att anamma. Men mitt "visdomsord" när det gäller olika påtryckningar är att du skall tänka själv. Så länge du inte skadar någon annan människa eller djur tycker jag att du skall leva "ditt" liv och inte någon annans.
Ha det gött alla och lås inte in er i en bur!
Bosse
  

Religionsfanatiker!

Hejsan alla bloggdiggare. I dag är det onsdag och det är ganska kallt ute. Dessutom har det börjat snöa, vilket jag inte tycker är för kul.

I dag tänkte jag ta upp ett ämne som visat sig allt för tydligt den senaste tiden, nämligen religionfanatism.
Det finns många människor i dag som säger att deras handlingar beror på deras religion. Allt ifrån galna självmordbombare som skyller på Islam till en pingspastor som skriker ut sitt hat mot homosexuella. Han har samma teknik som en viss Hitler när han försöker egga upp sina medfränder i pingstkyrkan. Detta och mycket annat har vi lärt känna under den senaste tiden. Sen finns det religiösa människor som till synes gör en god gärning men som inombords är fulla av dogmer som inte går att rucka på. De kan inte ta åt sig av det kärleksbudskap Jesus förmedlade. Det finns många sådana både inom svenska kyrkan och inom frikyrkorna. Glöm inte det dubbla budskap katolska kyrkan står för. Präster får inte ha sex. Dessutom skall de leva i fattigdom hela livet. Sen har vi påven som har en ofantlig rikedom i Vatikanen. Dessutom har nuvarande påven varit nazze. De katolska prästerna blir i flera fall pedofiler och begår övergrepp på barn. Så blir det när fanatismen blir en norm inom religionen.

Nej nog nu med dystra tankar. Nu skall jag ut med hunden en runda. Ha det gött alla!
Bosse

Ute och joggade med livet som insats!

Hejsan alla bloggdiggare! I dag är det tisdag och jag har varit ledig från jobbet. Men tiden har gått i ett rasande tempo. Jag har hunnit med lite ärenden i byn samt en joggingtur. Det var underbart att komma igång igen med springandet efter all den goa maden. Men jobbigt var det. Inte bara att lungorna höll på att sprängas. De som har sett Bambi på hal is förstår säkert vad jag menar. Det gällde att hålla tungan rätt i mun och hålla koll på var man satte ner fötterna. För att förtydliga kan jag säga att jag mest kör asfaltsträning. Det var sandat på cykelvägarna men där fanns hala fläckar överallt. Men allt gick bra utan några brutna ben eller annat. Nu efteråt känns det bara gött!

Nu skall jag försöka bli färdig med det sista som jag tänkte göra i dag. Sen är det kväll. Ha det gött alla!
Bosse

Första dagen på jobbet 2006!

Hejsan alla bloggdiggare! I dag är det måndag och första dagen på jobbet 2006. Men ärligt talat känns det varken bättre eller sämre på jobbet detta året. Allt går i gamla mönster och den enda skillnaden är väl att man blir äldre och äldre. Men så är livet. Ni som har avlagt nyårslöften har förmodligen redan glömt dem, eller?

Nåväl, ha det gött alla så hörs vi snart igen!
Bosse

Nytt år med nya utmaningar!

Hejsan alla bloggdiggare! I dag är det första dagen på det nya året. Visst är det detta året som vi skall göra allt det vi inte hunnit med innan. Det kan vara en exotisk resa. Det kan också vara att ta kontakt med någon släkting som man inte träffat på länge. Det kan också vara något annat som inte hunnits med tidigare. Visst är detta året avsatt för att förverkliga just dina drömmar. Ner i startblocken nu allesammans. Ta ett djupt andetag och så iväg. Tveka inte. Kan jag få någon att förverkliga sina drömmar så blir jag jätteglad! Visst är det enklare att fortsätta sitt gamla liv, det man är van vid. Men samtidigt finns det hela tiden något som gnager inom en och vill komma ut. Ta chansen nu 2006! Det är fritt fall som gäller. Men jag garanterar, det finns säkert någon som tar emot dig innan du landar.

Med dessa ord vill jag önska alla en god fortsättning på det nya året. Ta chansen nu!
Bosse