Var är värmen?

Hejsan alla bloggdiggare! I dag är det torsdag och vädret är inget vidare. Det är ruggigt och man fryser om man är ute. Förra året vid denna tiden hade pelagonierna jag sätter i lerkrukor varje vår varit på plats i två veckor. Detta året får jag väl vänta till en bit in i maj innan jag kan plantera dem. Annars kommer det säkert en frostnatt och så är de pelagonierna historia. JAG VILL HA VÄRME!!!!!! Det borde inte vara så svårt för ansvarig vädergud att förstå. Läser han/hon aldrig min blogg???? Jag tjatar för jämnan om det eländiga vädret. Någon gång borde poletten ramla ner även för väderguden.

Ja ja, skit samma. Nu skall jag läsa lite i en bra bok och koppla av. Ha det gött så hörs vi snart igen.
Bosse

Stolt över mig själv!

Hejsan alla bloggdiggare! I dag är det fredag och vädret är för närvarande ganska fint. Men det är attan vad det fortfarande skall vara kallt, framförallt på nätterna. Kakelugnen får arbeta minst varannan dag fortfarande. Det är ingen riktig vår ännu. Men det blir kanske så att sommaren kommer med en gång med ett rejält brak. Jag skiter i vilket bara det blir varmt och gött snart!

Nu skall jag berätta varför jag är stolt över mig själv i dag. Jag har tidigare berättat att vi på jobbet bildat ett lag med åtta personer som skall springa Humlestafetten som går runt Ivösjön. I dag när jag öppnade vår usla tidning (Kristianstadsbladet) hade de för en gångs skull en intressant artikel om just Humlestafetten. Journalisten frågade bl.a. vilka delsträckor som var jobbigast och då svarade en av arrangörerna att den sträcka jag skall springa var den jobbigaste tillsammans med en annan sträcka. Fy tusan, tänkte jag! Min sträcka är mellan Vånga badplats och Barum. Det går uppför ganska rejält under sträckan. Så fick jag en knäpp idé att jag skulle testa att springa sträckan med en gång. Sagt och gjort. Jag ringde min fabror som bor i Fjälkinge och undrade om han ville hämta mig i Barum och skjutsa mig tillbaka till min bil i Vånga. Det gick bra och snart var jag iväg i bilen mot Vånga. Jag gick ut ganska försiktigt i den första branta backen men snart märkte jag att min envisa träning gett en del resultat. Så jag ökade tempot en del och det kändes bra att springa. Men visst var det skönt när man äntligen såg målet. Men detta stärkte mitt självförtroende en del så nästa gång jag tränar den sträckan skall jag öka lite från början. Det får bära eller brista. Det viktiga är att jag vet vilken fart jag skall ligga på när det är skarpt läge och jag står på startlinjen och tävlingen är i full gång.

Nåväl det känns skönt att ha klarat av sträckan och därför är jag ganska stolt över mig själv. Jag hatar att inte slutföra det jag påbörjat.

Nu skall jag in i duschen och sen bär det av mot Danmark där vi skall proviantera en del. Ha det gött alla så hörs vi snart igen!
Bosse

Ännu en dag!

Hejsan alla bloggdiggare! I dag är det tisdag och vädret är ömsom vin ömsom vatten. Men vintern är i alla fall borta (hoppas jag). Jag har precis varit ute och joggat en runda. Det var riktigt gött men jobbigt. Jag har ju slarvat en del när jag varit på Irland och det märks direkt på kondisen att man inte tränat på över en vecka. Men nu är gubben i gång igen och i början på maj skall jag springa en delsträcka på Humlestafetten som går runt Ivösjön. Vi är 8 stycken från jobbet som skall springa varsin sträcka. Då kommer elddopet om jag tränat tillräckligt.

Nu skall jag in i duschen innan min fru kommer hem från jobbet. Ha det gött alla så hörs vi snart igen.
Bosse

Tillbaka från Irland!

Hejsan alla bloggdiggare! I dag är det lördag och solen skiner ute. Det ser ut att bli en härlig dag.

I går kom jag tillbaka från Irland. Jag och min fru har varit där sen i måndags och hälsat på vår dotter. Våren hade kommit betydligt längre där och påskliljor och pingstliljor stod i full blomm. Det var också lite varmare där. Men man gick aldrig någon stans utan att ta med sig paraply. Rätt vad det var kom det en skur från en himmel som bara ett par minuter tidigare varit nästan molnfri. Men om man bortser från det var det en trevlig resa och irländarna är ett mycket trevligt folk som gärna hjälper en förvillad turist som villat bort sig.

Nu skall jag äta lite frukost så jag säger bara ha det gött alla så ses vi snart igen.
Bosse

Hejsan alla glada!

Hejsan alla bloggdiggare! I dag är det tisdag och jag har precis vaknat efter att ha jobbat natten. Min hund ligger utsträckt bredvid mig och sover och ser ut att ha det bra. På måndag i nästa vecka skall jag och min fru åka till Dublin och hälsa på vår dotter. Hon har varit där sen i september förra året. Det skall bli roligt att träffa henne. Vi åker tillbaka hem på fredag och när vi kommit hem är det dags att fira vår andra dotter som fyller år. Så livet rör ju på sig. Nu skall jag försöka masa mig upp från den goa sängen. Skall börja dagen med att byta till sommardäck på den ena bilen. Ha det gött alla så hörs vi snart igen!
Bosse