Vart tar tiden vägen?

Hejsan alla bloggdiggare! I dag är det onsdag och jag har brådis. Skall iväg och jobba snart men skall först hinna med en del.
På tal om tid så bara rusar den iväg. Det var inte länge sen barnen var små och nu har de växt upp och är vuxna. Det var heller inte läng sen jag flyttade in i mitt nuvarande hem, men ändå har det gått över 14 år. Tänk om man kunde stanna upp tiden en och annan gång.
Nej nu har jag faktiskt inte tid att skriva längre. (Ni ser själva hur tidsberoende man är!)
Ha det gött alla!
Bosse

Om möjligt är jag ännu mer trött i dag!

Hejsan alla bloggdiggare! Fy fasen för förmiddagsskift! Nu orkar jag knappt trycka på tangentbordet till datorn. Tur att jag skall jobba eftermiddag i morgon annars hade jag kreverat.
I dag tänkte jag dryfta lite om spritskatten. Egentligen tycker jag inte att en sänkning är någon bra idé. Men när man tänker på frågan praktiskt är det nog enda utvägen. Både när det gäller systembolagets framtid och när det gäller folkhälsan. Jag resonerar som så att med nuvarande höga priser i Sverige åker svensken till Tyskland och handlar en himla massa brännvin m.m. Sen har han/hon det i garaget. Då är det lätt att slinka dit och ta sig en öl eller hutt, och förmodligen blir det ytterligare någon rackabajsare. Detta medför att det dricks betydligt mer och folkhälsan blir lidande. Om priserna sjunker inbillar jag mig att man inte bunkrar upp på samma sätt utan då köper man när det är fest och det spontana drickandet minskar. Kanske har jag fel, vem vet?
Nåväl, nu orkar jag inte skriva mer i dag. Nu skall jag ut och byta knivar på gräsklipparen.
Ha det gött alla!
Bosse

Fy tusan för förmiddagspass!

Hej alla bloggdiggare! I dag är det måndag och jag har nyss kommit hem från jobbet. Känner mig lite sliten faktiskt. Att gå upp klockan 04.30 är inte min grej. Jag skall iväg till Broby på Tjernobylkommittémöte snart så jag har lite bråttom. Därför blir det inga tankar och funderingar i dag. För övrigt känner jag mig närmast som en zombie så hjärnkontoret jobbar väl inte på högvarv precis. Därför säger jag hasta la vista och så ses vi säkert snart igen.
Bosse

Moderaterna, en ulv i fårakläder!

Hejsan all bloggdiggare! I dag är det söndag och det är dags att börja jobba igen i morgon. Men det skall bli ganska kul för semestrarna är över och ordinarie personal är tillbaka. Kanske läge för lite semesterminnesprat?
Nåväl, idag rör sig mina tankar kring moderaterna och deras s.k. kursändring i politiken. Nu skall de försöka framstå som ett arbetarparti. Jag kan bara hoppas att alla ser igenom denna bluff. Jag kan villigt erkänna att socialdemokraterna inte varit helt lyckade på sista tiden. Men om man jämför i den nationella politiken kan jag konstatera att jämfört med moderaterna och deras kompanjoner i "allians för Sverige" är sossarna hästlängder bättre. Det är synd att vänsterpartiet spårat ur så totalt. Det behövs en vänsterkraft som ser till att sossarna inte halkar för långt åt höger. När det sen gäller politiken i olika kommuner så förmörkas himmelen av den interna maktkamp som politikerna för. Allt för att roffa åt sig så mycket som möjligt. Det är synd, tycker jag. Idealismen verkar inte finnas längre hos dessa topppolitiker. Det är bara makten som hägrar i deras huvuden. Denna maktlystnad och rofferilystnad ser man också hos många riksdagsledamöter. De kan i princip gå över lik för att få lite publicitet som gör att de får fortsätta i riksdagen ytterligare en mandatperiod. Sen är det kanske riksdagspensionen som hägrar också. Likadant där inom kommunpolitiken.
Nej det är bara att konstatera att makt förblindar och alla biter sig fast med näbbar och klor för att inte tappa denna makt och de ekonomiska fördelar denna makt innebär.
Nu halkade jag bort från mitt egentliga ämne igen! Det var ju moderaterna som jag tänte syna i sömmarna. Men jag överlämnar det till er läsare. Ni är säkert så pass inteligenta att ni inser att högern fortfarande är just högen, inte något parti för arbetare eller andra som inte är "knösar".
Ha det gött så hörs vi snart igen!
Bosse

I dag är första dagen på resten av mitt liv

Hejsan på er alla glada människor i vårt avlånga land. I dag är det lördag och vädret kan inte bestämma sig. Ena stunden är det solsken och nästa stund regnar det. Det blir nog lite städning samt bokläsning i dag, tror jag.
Dagens fundering handlar om läget i mellanöstern och vad som händer där. Israelerna har till sist lämnat Gaza efter att bosättningarna har tömts. Detta är ju en bra handling i sig. Men hur resonerar vissa av de palestinska grupperna nu? Jo de anser att det är tack vare deras terrorattacker som dödat massor av civila israeler som israelerna nu lämnat Gaza. Detta kan leda till nya terroristatacker i Israel. Jag hoppas jag har fel. Men historien visar att det finns gott om palestinska terrorister som inte vill ha fred med Israel. Vid varje fredsförsök har olika terroristatacker spolierat freden. Det stora flertalet palestinier vill ha fred och det är synd att det inte blivet verklighet ännu. Israel och Palestina kan leva som egna stater sida vid sida. Det är jag säker på. Jag hoppas att den nya palestinska presidenten och premiärministern kan ta fast dessa skurkar som bara vill fördärva för sitt eget folk.
Nej nu skall jag dricka lite kaffe och sen börja städa. Ha det gött så ses vi snart igen.
Bosse

Från sommarens Tjernobylläger

Från sommarens Tjernobylläger


Snart är sommaren slut!

Hejsan alla bloggdiggare! I dag är det fredag och min frivecka håller på att ta slut. Vädret är halvtaskigt och det är läge för att läsa en bra bok. Jag skall börja på Dan Browns "I cirkelns mitt". Hoppas den är lika bra som hans andra böcker.
Sommaren är snart slut och den hemska hösten och vintern är på väg. Det är en deprimerande tanke. Den enda fördelen jag kan se med vintern är att man inte behöver hålla på med trädgårdsarbete. Men för övrigt är det botten. Man skulle kanske kunna göra som björnarna och gå i ide.  Sen går de ut lagom till våren. Kloka djur de där björnarna.
Det är tur att man har en del att aktivera sig med. Förutom jobb och bokläsning skall nästa års Tjernobylläger planeras. Det är mycket jobb att få allt att klaffa. Inte minst att få ekonomin att rulla på. Vi har ju vår second hand affär som borde ge en del intäkter. Sen är det ju sponsringen från företag och privatpersoner som är väldigt viktig för att det skall fungera. Om det är någon som är intresserad att hjälpa till är det bara att ta kontakt med mig, antingen på min e-mail:
[email protected]  eller på telenr: 0709/428179. Vi har de mesta aktiviteterna i Broby eller dess närhet. Om ni har kläder eller skor som är i hyfsat skick som ni vill bli av med så kan ni också ta kontakt med mig.
Nej nu är det dags för lite mat. Ha det gött alla!
Bosse

Kungafamiljen, de största socialbidragstagarna i Sverige!

Hej  svejs alla ni som tittar i den virituella dumburken. Nu har jag sovit ut efter lisebergsutfärden och till och med hunnit göra lite nytta. I dag funderar jag lite på kungafamiljen. Råkade läsa i en av våra skräpkvällstidningar att kungen kört in i baken på en annan bil med sin flotta BMW M3. Nu får vi skattebetalare stå för notan. Kungafamiljen och hovet får detta året 87 miljoner kronor varav 47 miljoner går direkt  i kungafamiljens representation och privata konsumtion. Ingen dålig timlön där! De är sveriges största socialbidragstagare. Om vi nu skall ha monarki, vilket jag inte är förespråkare för, så skall de inte ha högre lön än de statliga chefer som finns. Lönen skall utbetalas månadsvis och de skall betala normalhyra för sitt boende. Sen är det upp till dem om de vill bo i ett dyrt slott eller inte. Dessutom skall de betala förmögenhetsskatt på sin förmögenhet. Tjänstebilar skall följa gällande reglemente för förmånsvärde. Alla andra förmåner likaså. 
Blir detta verklighet, tror ni? Inte en chans. Svenska folket i stort är alldeles för mesiga för en sådan åtgärd. De gnäller istället om sin egna disponibla inkomst och menar att de betalar för mycket skatt o.d. 
Nej nu får det vara nog med gnälligheter för i dag. Ha det gött alla så ses vi snart igen.
Bosse    

Nu är jag trött, men har haft en trevlig dag!

Hej alla bloggdiggare. Nu är det mitt i natten och jag och mina döttrar har varit på Liseberg hela dagen och kvällen. Det är kul att få bli barn på nytt för en dag. Ärligt talat, det är djäkligt skoj att åka karuseller. Den nya "kanonen" är helt suverän. Sånt ax skulle man haft i motorcykeln. Då hade det varit drag under galoscherna! Vi har som sagt haft det jättekul och mitt råd till er alla är att även om ni är lite skrynkliga utanpå, tappa aldrig barnasinnet.
Med barnsliga hälsningar
Bosse

Dyrt med tandvård!

Hej alla bloggdiggare! I dag är det tisdag och en gräsmatta väntar på att jag skall klippa den. Nåväl den får vänta ett tag till. Först skall jag skriva lite tankar och funderingar. 
I dag skall det handla om tandvård. Jag anser att tandvård på människor skall omfattas av sjukförsäkringslagen. I dag är det allt för många människor som inte har råd att gå till tandläkaren. Sjukdom som sjukdom. Karies är lika mycket en sjukdom som halsfluss, eller? Nej inom tandvården är det kapitalismens lagar som råder. Skit i de som inte har råd att hålla en bra tandstatus. Denna inställning blir mer och mer vanlig i vårt samhälle och det gäller inte bara tandvård. Skit i andra och sköt dig själv. Detta samhälle vill jag inte vara delaktig i. Jag anser att solidariteten med de svaga i samhället är mycket viktigt. Jag betalar gärna lite mer i skatt om jag vet att dessa människor får det bättre. Att hjälpa någon utsatt är den bästa investering man kan göra. Det ger kanske ingen ekonomisk avkastning, men du mår garanterat bättre om du vet att du hjälpt någon.
Nu känner jag att detta inlägg börjar spåra ut lite, men det är kanske det som är meningen? Jag skulle ju skriva om tandvården och helt plötsligt blev det ett inlägg om det kapitalistiska samhälle vi lever i. Ja, ja, konstiga är guds vägar, och mina också.
Nej nu slutar jag för i dag innan det spårar ur totalt. Vem vet var man hamnar då? Nu är det gräsklippning som gäller. See you later aligator!
Bosse

Lite nostalgi

Hej alla bloggdiggare! I dag är det måndag och jag har en skön frivecka framför mig. Ibland posten idag fanns mina foton från årets tjernobylläger. Det blev en liten nostalgitripp när jag satte in dem i fotoalbumet. Tänk vad fort tiden går. Det var inte länge sen barnen kom till lägret och nu har de varit tillbaka i Ukraina i över två veckor. Många tankar och funderingar genomsyrade "knoppen" när jag tittade på fotona. Men tiden flyger iväg och snart är det ett nytt läger.

På tal om tiden så är det ju faktiskt så att vi önskar livet ur oss. Under arbetsveckorna önskar vi att det så fort som möjligt blir helg och ledigt. När det är vinter önskar vi att det går fort tills sommaren kommer. I alla fall jag. Tiden flyger iväg. Mina barn har blivet vuxna. Det var inte längsen, tycker jag, som man drog dem i barnvagnen.

Som tur är blir jag inte mer än 25 år gammal. Inte till sinnet i alla fall. Utanpå kan jag bli hur rynkig och skröplig som helst , men inuti är och förblir jag rebellen som inte alltid vill följa samhällets normer och som fullständigt skiter i hur mode och andra nycker förändras. Jag är den jag är, och det är jag stolt över.

Ha det gött alla så hörs vi snart igen!

Bosse  


Det ser ut att bli en fin söndag!

Hej alla glada, och ni andra också. Nu har jag jobbat hela natten och känner mig ganska trött. Men inte tröttare än att jag måste reagera på innehållet i våra s.k. kvällstidningar. Det är i stort sätt bara skit i dessa tidningar nu för tiden. Är verkligen människan en så lågt stående varelse så att han/hon tycker om att läsa  dessa "Hänt i veckan" nyheter. Ja tydligen eftersom dessa tidningar säljer i så stora upplagor. Jag är inte mycket bättre själv. Till mitt försvar kan jag säga att jag nästan aldrig själv köper tidningarna. Men de ligger överallt på jobbet och för att tiden skall gå snabbare så läser man ju dessa avskrädestidningar.

Nej nu skall jag gå och lägga mig. God natt på er alla ZZZZZZZZZZ.........

Bosse 


En intressant blogg!

Hej igen alla! Måste bara göra lite reklam för en blogg ni inte skall missa. Det är en kompis från Östra Göinge som har bloggen. Han kommenterar ofta makthavarnas förehavanden. Mycket läsvärt. Adressen är: http://teammotdroger.blogspot.com/

Bosse


Helgen räddad!

Hej alla bloggläsare! Nu är det lördag och jag skall snart ge mig iväg till Nymölla och ett nytt arbetspass. Börjar jobba 18.00 och jobbar till 06.00 i morgon bitti. Det känns lite tråkigt med tanke på det fina vädret vi fått. Varmt och gott. Skulle vara betydligt trevligare att sitta på altanen med en god middag och lite gott vin. Men vad skall en fattig knegare göra?

Nåväl, man skall inte vara så gnällig. Jag har ju ett jobb i alla fall. Det är det ju många som inte har. Men nu är det ju valår och då kommer säkert jobben att fullkomligt ramla ner över de arbetslösa. Eller?? Vi får nog vara glada om det inte blir värre med all den utflyttning av företag till låglöneländer som förekommer nu. Det är bara pengar i skallen på koncernledarna. Trots att Ericsson gör kanonresultat "måste" de ändå ninska personalstyrkan radikalt så att aktieägarna skall få bättre avkastning. FY FAN säger jag bara. Blir det sen en borgerlig regering nästa år då får de svaga i samhället ännu värre.

Nej nu har jag varit deppig tillräckligt för i dag. Nu skall jag ut i solen en stund innan jobbet. Den kan ingen koncernledare ta ifrån mig!

Ha det gött alla!

Bosse  


På besök hos en familj i Ukraina

På besök hos en familj i Ukraina


Mitt engagemang i Tjernobylkommittén

Hej igen! I dag är det fredag och jag skall jobba i natt. Har precis gått upp och landade direkt framför datorn.

Nu skall jag passa på att berätta lite om Tjernobylkommittén där jag är aktiv. Denna kommitté bildades för 11 år sen av några eldsjälar som varit i Ukraina och sett vilken misär många barn levde i. Skogspaviljongen på gamla Brobysjukhuset blev lägergård där ett antal barn och ledare från Ukraina varje sommar kommit för att vila upp sig och framförallt äta upp sig. I år var det läger nummer 11. Då var det 40 barn och 10 ledare som kom. Lägret var mellan den 3 juli t.o.m. 4 augusti. Det anordnas "öppet hus" kvällar varje torsdag under lägertiden. Då uppträder barnen och det serveras korv med bröd och kaffe med dopp. Barnen är otroligt duktiga när det gäller sång, musik, dans och drama. Nästa sommar tycker jag att ni skall passa på att besöka lägret när det är öppet hus kväll. Ni får en oförglömlig kväll. Det kan jag lova.

Ett läger kostar mycket pengar. Som tur är finns det många givmilda sponsorer som hjälper till. Allt från pengadonationer till mat och dryckdonationer förekommer. Det är vi aktiva mycket tacksamma för. Det är tack vare dessa donationer lägerverksamheten kan bli verklighet. Vi samlar också in kläder under hösten och våren. Dessa kläder går antingen till barnen i Ukraina eller till vår second handbutik i Broby där alla intäkter oavkortat går tillbaka till barnen på något sätt.

Vi stödjer också ett gatubarnsprojekt i Kiev där några helt fantastiska människor byggt upp en plats där barnen kan komma och få en bit mat samt få nya rena kläder. Det är tack vare sådana underbara människor man tror på en framtid för vår jord.  

Det finns hur mycket som helst att skriva om när det gäller "Tjernobylbarnen",men jag tror jag stannar här för denna gång. om någon undrar något eller vill engagera sig på något sätt är det bara att ta kontakt med mig på [email protected]

Ha det gött alla "dumburkstittare" så ses vi snart igen med nya reflektioner på vad livet har att erbjuda.

Bosse 

  


Jag vid okände soldatens grav i Kiev

Jag  vid okände soldatens grav i Kiev


Första inlägget

Välkommen till min nya blogg! Vet inte riktigt vad jag skall använda den till, men det blir väl lite tankar och funderingar.

Mitt nästa inlägg kommer att handla om mitt engagemang i Tjernobylkommittén. Väl mött då!

Bosse