Regnet är här!

Hejsan alla bloggdiggare! I dag är det måndag och jag ligger i min säng och skriver i bloggen. Jag skall iväg och jobba om en stund och det känns väl inget vidare. Men man får vara glad att man har ett jobb att gå till.

Regnet har kommit och jag måste faktiskt erkänna att jag inte har något emot det. Jag älskar solen och värmen, men växtligheten har tagit stryk ordentligt utav  torkan som varit länge nu. Så det får gärna regna någon dag till och sen kan den lilla gula komma tillbaka och värma oss.

Nu skall snart Tjernobylbarnen åka hem igen. Det känns trist men det är bara att börja förbereda nästa års läger. Vi får hoppas att vi får ha kvar lägerplatsen även nästa år. Men annars får vi väl hitta nåot annat ställe att vara på. Det viktiga är att vi kan hjälpa så många som möjligt.

Nej nu måste jag börja förbereda mig inför avfärden till jobbet. Ha det gött alla så hörs vi snart igen.

Bosse

Värmen fortsätter!

Hejsan alla bloggdiggare! I dag är det tisdag och det var ett tag sen jag skrev i bloggen. Men det är så mycket på gång nu så jag får skylla på att jag inte hinner. Semestern är slut, aktiviteter med familjen, detsamma på Tjernobyllägret samt inte minst värmen som gör att allt går extra trögt. Men tro inte att jag klagar på den goa värmen. Men visst kunde det väl få vara lite svalare i sovrummet när man skall försöka sova. Men fläkten vi inhandlat hjälper faktiskt en del. Men som sagt det är mycket på gång så därför skyller jag på det när jag inte "hunnit" skriva i bloggen.

I kväll skall jag till Tjernobyllägret. Det är kanske barnens roligaste kväll på lägret. De skall nämligen ut och åka motorcykel. Hoppas bara att tillräckligt många hojägare ställer upp i kväll. Förra året saknades det några, så några av oss fick köra dubbla turer. Det är lite tråkigt när några inte kan följa med på första rundan. Men vädret är ju fint så även "solskensknuttarna" vågar väl ta ut sina ögonstenar i kväll.

Nu får jag börja förbereda mig för avfärd. Ha det gött alla så hörs vi snart igen!
Bosse

Underbart väder och glada Tjernobylbarn!

Hejsan alla bloggdiggare! I dag är det fredag och ännu en vecka går mot sitt slut. Solen skiner och det är rejält varmt. Men till helgen skall det antagligen komma åska och regn. Regnet behövs ju men det är lite taskig tajming. Det kan regna på nätterna och vara sol på dagarna. Då skulle det vara perfekt.

I går kväll hade barnen på Tjernobyllägret uppvisning med sång och dans. De var som vanligt mycket duktiga och det var en mycket trevlig kväll. Tidigare på dagen var vi och badade. Det är otroligt hur fort dessa barn lär sig att simma och klara sig själva i vattnet. I måndags var det flera barn som knappt vågade gå i bassängen. I går var det flera av dessa barn som vågade hoppa från trampolinen. Ganska otroligt, eller hur? Är det någon som vill fråga något om lägret så är det bara att skriva till mig på: [email protected].

Nu skall jag in i duschen och svalka mig lite. Ha det gött alla så hörs vi snart igen.
Bosse




Tjernobylläger äntligen!!

Hejsan alla bloggdiggare! Nu är jag tillbaka från min Kreta resa. Det var en underbar semestervecka där jag kunde ladda batterierna inför årets höjdpunkt. Ni kan nog gissa vad! Givetvis Tjernobyllägret som startat nu. Bussen kom vid ca. 21.30 på söndagen till lägret i Broby och en massa förväntansfulla barn och ungdomar samt ledare steg ur bussen. Det var en mäktig känsla som fyllde mig. Att se dessa personer med deras förväntansfulla ansikten komma ur bussen är obetalbart. Nu skall de få näringsrik kost samt den stimulans och vila som de behöver för att klara av den hårda miljön som de lever i i Ukraina. Jag skall givetvis till lägret i dag (måndag) och följa med badbussen för att bada och busa med alla. Nu är jag riktigt glad :-).

Nu skall jag lägga mig för att orka upp och komma iväg till lägret. Ha det gött alla så hörs vi snart igen.

En glad Bosse